Hlavní obsah

Brankář Bříza další trest za faul na Hrušku nedostane

PRAHA

Hokejová Sparta může i nadále ve finále počítat se službami brankáře Petra Břízy. Disciplinární komise extraligy v úterý rozhodla, že Břízu nebude dále trestat za faul na útočníka Slavie Davida Hrušku v pátém zápase série. ČTK o tom informoval ředitel soutěže a člen komise Stanislav Šulc.

Článek

Bříza patnáct vteřin před koncem pondělního zápasu sekl Hrušku hokejkou přes ruce u mantinelu a zabránil mu v možném skórování do odkryté branky Sparty. Rozhodčí mu udělili trest na pět minut a do konce utkání, což je podle disciplinární komise trest odpovídající a dostatečný.

Kouč a generální manažer Slavie Vladimír Růžička nechtěl záležitost příliš komentovat. "K hokeji zkrátka někdy takové fauly patří," řekl v úterý novinářům. Přímo v zápase zákrok ze střídačky neviděl. "Když zůstal ležet v rohu, tak jsem myslel, že po něm Petr vyjel a podrazil ho. Teprve pak jsem to v televizi viděl asi desetkrát, patnáctkrát. Petr vůbec nešel po puku, ale po hráči," tvrdil.

Emoce jsou obrovské

Na střídačce se v emotivním závěru hodně rozčiloval. "Jediný štěstí, že ho (Bříza) trefil do poslední části toho prstu," oddechl si, že faul Hrušku nevyřadí ze hry. Pro hrůzně vypadající zákrok měl přesto pochopení. "Ty emoce jsou obrovské, já ty zápasy taky hrál. Ten hráč se rozhodne během setiny vteřiny a pak něco udělá," dodal.

Obdobně se na situaci z konce zápasu díval i jeho protějšek František Výborný. "Nebylo to nic na flastr. Například Beránek trefil v prvním zápase Hanzlíka loktem do hlavy, což byl horší faul. Taky jsme to podali k disciplinárce, která uznala, že trest v zápase byl dostačující. I proto neočekávám, že by Petr dostal další trest," řekl trenér Sparty.

Slavia v pátém utkání zvítězila 3:2 a snížila stav série na 2:3, další zápas se hraje v pátek na ledě Sparty.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec