Hlavní obsah

Obrat s Kometou? Trošku jsme se seřvali. Bylo to velmi emotivní, prozradil Lakatoš

Liberec

Takhle hrají mistři, křičel do mikrofonu v zaplněné liberecké Home Credit Areně moderátor zápasu po skončení atraktivního extraligového duelu mezi hokejisty Liberce a Komety Brno. Vystihl tak famózní obrat, jímž úřadující šampión otočil nepříznivý vývoj ze stavu 0:3 na 4:3 v prodloužení. Liberečtí Bílí Tygři uspěli podvanácté v řadě a k dřívějším jedenácti vítězným soubojům v základní hrací době přidali tentokrát dvoubodový zisk. „Naše chuť vyhrávat je obrovská,“ řekl střelec rozhodujícího gólu v nastaveném čase Dominik Lakatoš.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Rozhodující gól v prodloužení inkasuje brankář Brna Marek Čiliak. Druhý zleva je autor gólu Dominik Lakatoš z Liberce.

Článek
Fotogalerie

Dá se v krátkosti charakterizovat střetnutí druhého a třetího celku extraligy?

Událo se toho tolik, co by vydalo za více zápasů. Měli jsme špatný start, ale dokázali jsme se vyhecovat. Pro nás to byl těžký boj - velmi emotivní. Jsem rád, že po tragické první třetině jsme se nabudili v kabině. Trošku jsme se seřvali. Hlavní slovo měl Branko Radivojevič, ale i další naše hvězdy a opory k tomu mají co říci. Stejně tak trenér. A pak jsme to fantasticky zvládli. Klobouk dolů a palec nahoru před klukama.

Co se změnilo ve vaší hře od stavu 0:3?

Do osmé minuty jsme inkasovali góly. Brno naopak mělo štěstí, že ze tří střel skórovalo. To se v hokeji stává. Jenže jsme se s nepříjemnou situací vyrovnali a začali jsme praktikovat svůj hokej. Už jsme nevymýšleli zbytečné kombinace, hráli jsme znovu přímočaře a jednoduše, což byl základní kámen našich úspěchů v předešlých zápasech. Na mém vítězném gólu má velkou zásluhu Milan Bartovič. Když jsme jeli v prodloužení na brankáře, věděl jsem, že mi bude nahrávat.

Jak vnímáte sérii dvanácti vítězství po sobě?

Pro nás je to potěšující bilance. A hlavně si vážíme i těch dvou bodů proti Brnu. Vzhledem k průběhu je to velká výhra. A nebýt tak značné gólové ztráty to mohlo dopadnout ještě lépe. Ale zápas se musel líbit divákům.

Může být pro Liberec právě takhle hektický a náročný duel vzpruhou pro pokračování vítězné série?

Předtím jsme vyhrávali 2:0, 5:0, 3:0 a je krásné, když to tam padá. Jenže teď jsme museli skóre otáčet, a to je ohromně těžké pro všechny, co jsme na ledě i trenéry na střídačce. Nechci říkat vzletná slova, ale proti Kometě jsme tam nechali srdíčko.

Reklama

Související témata: