Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Třinec 5:4Musil rozhodl 13 vteřin před koncem o výhře Mladé Boleslavi nad Třincem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Musil 1 : 0
8. Růžička 1 : 1
15. Klepiš 2 : 1
25. Lenc 3 : 1
38. Irgl 3 : 2
40. Urban 4 : 2
43. J. Sýkora 4 : 3
53. Petružálek 4 : 4
60. Musil 5 : 4
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Mladé Boleslavi zdolali v 25. kole extraligy Třinec 5:4 a rozhodl o tom 13 vteřin před koncem svým druhým gólem v utkání útočník Pavel Musil. Vedoucí Oceláři předtím ve třetí třetině smazali dvoubrankovou ztrátu. Třinec i přes třetí prohru za sebou zůstal v čele tabulky, ale vede už jen o skóre před Kometou Brno a Libercem.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Hráči Mladé Boleslavi se radují z gólu proti Třinci.

Článek

Domácí začali utkání náporem, ke kterému jim dopomohla také úvodní přesilová hra. Po jejím skončení přišel i první gól zápasu. Na centru druhé formace Bruslařského klubu v té době operoval navrátilec do sestavy Musil. Zaskakoval za vyloučeného Vampolu, který seděl na trestné lavici po vzájemné potyčce s Linhartem. A právě Musil byl na konci akce svých někdejších kolegů z jedné formace Hyky a Lence.

Vedoucí tým tabulky ale odpověděl hned ve své první početní výhodě. Vyloučený Žejdl byl na trestné lavici pouhých 11 vteřin, když se poosmé v této sezoně prosadil Martin Růžička. Domácí si ale vedení vzali zpět také v přesilové hře - Vampola našel na kruhu volného Klepiše, který mířil přesně. Po Klepišově střele v další přesilovce skákal puk brankovištěm za překonaným Hamerlíkem, ale obránci hostů ho dokázali odklidit ještě před brankovou čárou.

Hned v úvodu druhé části si hry si domácí zahráli více než minutu ve dvojnásobné výhodě, gólovou akci však vymyslet nedokázali. Před Hamerlík udeřilo ale hned vzápětí, když Lenc našel v brankovišti volný puk za třineckým brankářem a pohodlně zvýšil na 3:1. Oceláři se ale dočkali snížení dvě půl minuty před koncem třetiny, když se k dorážce Noskovy střely dostal na brankovišti naprosto osamocený Irgl.

Do kabin si dvoubrankový náskok ale domácí Bruslaři přeci jenom odnesli. Puk ve středním pásmu vybojoval Urban a 24 vteřin před pauzou překonal střelou zápěstím Hamerlíka počtvrté.

Třinec se ale na dostřel domácím dostal po dvou minutách třetí třetiny. Domácí nechali mezi kruhy až příliš mnoho volného prostoru Sýkorovi, který měl dost času se s pukem otočit a přesně zamířit. V dalším průběhu třetiny se Třinec hnal za vyrovnáním, šance ale měla i Mladá Boleslav. Například Látalovi ale zkazil úspěšným zákrokem radost Hamerlík.

A tak udeřilo na druhé straně. Situaci dva na dva skvěle vyřešil Irgl, který předložil puk Polanskému a ten sedm minut před koncem třetí třetiny srovnal na 4:4. Obrat v zápase mohl dokonat v 55. minutě Marosz, ale Lukáš jeho střelu se štěstím vykryl držadlem hokejky. Na druhé straně pak mohl rozhodnout Klepiš, ale Látalovu pobídku netrefil ideálně.

V hektickém závěru nejprve nevyřešili ideálně přečíslení tří proti jednomu hosté, Látalův únik pak kryl Hamerlík. Přesto rozhodnutí zápasu přišlo. Třináct vteřin před koncem se otočil okolo obránce Musil a zajistil Mladé Boleslavi teprve druhou výhru z posledních šesti utkání.

25. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Oceláři Třinec 5:4 (2:1, 2:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 6. Musil (Hyka), 15. Klepiš (Vampola, M. Látal), 25. Lenc (Hyka, Vampola), 40. Urban, 60. Musil (Jan Hanzlík) - 8. Martin Růžička (J. Petružálek, Dravecký), 38. Irgl (Nosek, M. Doudera), 43. J. Sýkora (Martin Růžička, L. Doudera), 53. J. Petružálek (Irgl, Linhart). Rozhodčí: Lacina, Pražák - Bláha, Špůr. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. Diváci: 2891.
Mladá Boleslav: Lukáš - Stříteský, Kučný, Trončinský, Holub, Jan Hanzlík, Voráček - Orsava, Žejdl, Jonák - Hyka, Vampola, Lenc - M. Látal, Urban, Fronk - Pospíšil, Musil, Klepiš. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Třinec: Hamerlík - Linhart, Roth, L. Doudera, Hrabal, M. Doudera, Nosek, Bartko - J. Petružálek, Špirko, Hrňa - Dravecký, Marosz, Martin Růžička - Rákos, Kreps, Irgl - Adamský, Polanský, J. Sýkora - Kane. Trenéři: Kýhos a Mucha.

Reklama

Související témata: