Hlavní obsah

Pardubický mistr světa se holí ohnal po plzeňském mladíkovi. Kolik zápasů si nezahraje?

Praha

Hokejisté Pardubic se v pátečním extraligovém utkání proti Litvínovu budou muset obejít bez Petra Čáslavy. Sedmatřicetiletý obránce obdržel od disciplinární komise stopku na jeden zápas za svůj zákrok na plzeňského útočníka Petra Kodýtka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Pardubic Petr Čáslava.

Článek

Kodýtek se v 11. minuté střetnutí pokusil dohrát Čáslavu tělem, na což mistr světa z roku 2010 zareagoval tak, že se po osmnáctiletém mladíkovi ohnal holí a zasáhl ho přímo do obličeje. Kodýtek podle zápisu o utkání utrpěl krvavé poranění nosu, v utkání ale pokračoval.

To neplatilo o Čáslavovi, neboť hlavní rozhodčí Polák s Hejdukem mu za zásah do oblasti krku uložili trest na pět minut a do konce utkání.

„Přestože předseda disciplinární komise nemá v projednávaném případě za to, že by Čáslava Kodýtka zasáhl do obličeje cíleně, nelze zároveň než konstatovat, že Čáslava jednal v daném případě vědomě, kdy za sebe holí švihl záměrně a měl si tak být vědom, že takto vedeným zákrokem může zasáhnout protihráče Petra Kodýtka do oblasti hlavy a krku a způsobit mu zranění," stojí v tiskovém prohlášení vydaném disciplinárkou.

Její předseda při vynesení dodatečné jednozápasové stopky pro Čáslavu přihlédl ke skutečnosti, že Kodýtek nakonec utkání dohrál, a zároveň k faktu, že Čáslava nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán.

Pardubice platí pokutu 5 tisíc kvůli fanouškům

Pardubice pak z rozhodnutí disciplinární komise musejí zaplatit pětitisícovou pokutu za chování svých diváků v utkání 22. kola proti Mladé Boleslavi. Když totiž útočník Středočechů Lukáš Žejdl rozhodl šest vteřin před koncem základní hrací doby o výhře hostů 3:2, zasypali příznivci Dynama ledovou plochu předměty.

Reklama

Související témata: