Hlavní obsah

Hradec našel dalšího útočníka ze zámoří. Na zkoušku přichází Picard, který hrál i za Columbus

Hradec Králové

Královéhradecký hokejový Mountfield si po odchodu amerického útočníka Ryana Potulnyho do rakouského Lince pořizuje další akvizici ze zámoří. Jednatřicetileté kanadské levé křídlo Alexandre Picard má odehráno 67 utkání v NHL za Columbus a poslední čtyři roky působil ve švýcarských klubech Ženevě a Davosu Do extraligového týmu na soutoku Labe s Orlicí příchází zatím na měsíční zkoušku.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hokejisté Hradce Králové slaví gól proti Pardubicím.

Článek

S Mountfieldem se Picard do místa svého předchozího působiště vrátí, vyrazí s ním totiž na pro něj velmi dobře známý Spenglerův pohár, který dvakrát vyhrál. „Mapovali jsme poslední týdny docela důsledně hráčský trh. Původně jsme chtěli získat kvalitního útočníka z Čech, jenže nikoho vhodného jsme neobjevili," vykládá generální manažer klubu Aleš Kmoníček.

Pak se najednou objevil v Hradci na stole tip na Picarda a v klubu si řekli, že po něm sáhnou. „Domníváme se, že by pozitivní roli mohla hrát skutečnost, že v Evropě již úspěšně působil a nebýt jeho zranění v minulé sezóně, tak by asi ve Švýcarsku zůstal, jelikož tam s ním panovala spokojenost," říká Kmoníček.

Vytáhlý a důrazný útočník přichází na try out do konce kalendářního roku. „V první fázi jsme domluveni na jeho měsíční zkoušce do 31. prosince 2016, tedy včetně jeho účasti na Spengler Cupu. Pokud budeme spokojeni, můžeme Alexův pobyt prodloužit až do konce sezóny. Picard už je v Hradci a měl by se okamžitě zapojit do tréninku s mužstvem," dodává generální manažer.

Picard je typ hráče, který podle trenéra Václava Sýkory v mužstvu Hradce Králové chybí. „Zaujal nás tím, že hraje typický kanadský styl hokeje. Je to přímočarý a silový útočník, jehož fyzické pojetí hry by nám mělo prospět. Vyzkoušíme ho naostro a podle toho se rozhodneme, co s ním dál," naznačuje kouč.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice