Hlavní obsah

Pardubice dostaly pokutu za promítání sporných momentů na videokostce

Praha

Disciplinární komise hokejové extraligy udělila Pardubicím pokutu ve výši 20 000 korun za porušení herního řádu, kterého se zástupci Dynama dopustili promítnutím sporných momentů na videokostce. Pokutu 5000 korun zaplatí Olomouc za nevhodné chování fanoušků. O deset procent platu za filmování přijde útočník Karlových Varů Milan Mikulík.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Smutní pardubičtí hokejisté po prohraném zápase s Mladou Boleslaví.

Článek

Pardubice dostaly trest za situaci z pátečního zápasu 24. kola proti Vítkovicím. Na videokostce byl promítnut sporný moment z 12. minuty, kdy se střelecky prosadil David Tomášek. Gól posuzoval videorozhodčí a ještě před jeho verdiktem viděli opakování situace i fanoušci. Pořadatel tím porušil herní řád.

Olomouc dostala pokutu za chování fanoušků v pátečním utkání proti Zlínu. Příznivci hostů ve druhé třetině zapálili pyrotechniku ve vestibulu svého sektoru, v polovině třetí třetiny polili hráče pivem a po utkání znovu zapálili pyrotechniku.

Karlovarský Mikulík se nafilmovaného pádu dopustil v nedělním zápase 25. kola proti Spartě, když v 58. minutě přihrál souboj s Miroslavem Formanem a zajistil Energii přesilovou hru. Hlavní rozhodčí Pavel Hodek a Alexander Pavlovič totiž útočníka Pražanů vyloučili. Domácí početní výhodu nevyužili, Mikulík dnes dostal pokutu. Sparta zápas vyhrála 4:3 po samostatných nájezdech.

Reklama