Hlavní obsah

Sparta - Brno 3:2Sparta před rekordní návštěvou sezóny porazila Kometu a slaví pátou výhru v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Kudrna 1 : 0
15. Mikuš 2 : 0
27. Kováčik 2 : 1
32. Němec 2 : 2
55. Uher 3 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté pražské Sparty porazili v dohrávce 22. extraligového kola Brno 3:2 a zaznamenali již pátou výhru v řadě. Kometa v utkání, které v O2 areně sledovalo 12 025 fanoušků, což je rekordní návštěva sezóny, sice dokázala ve druhé třetině srovnat dvoubrankové manko, na trefu Uhera z 55. minuty už ale odpověď nenašla. Moravané propásli šanci posunout se do čela tabulky, k čemuž potřebovali zvítězit v základní hrací době.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský útočník Dominik Uher jásá poté, co vstřelil vítězný gól v utkání proti Kometě Brno.

Článek
Fotogalerie

Kometa v úvodní třetině ani náznakem nepřipomínala tým bojující o přední příčky, za domácími zaostával takřka ve všem, nejvýrazněji však v pohybu a na gólmana Pražanů Pöpperleho vyslala v prvním dějství pouhých pět střel.

To sparťané byli mnohem nebezpečnější a taky se za své úsilí dočkali odměny, když v deváté minutě otevřel skóre Kudrna ranou z pravého kruhu na vzdálenější tyč. O šest minut později navíc přidal druhý gól Mikuš, jenž se prosadil v přesilové hře.

Od druhé části hry se však obraz hry začal měnit. I proto, že sparťané dělali ve své hře velký počet individuálních chyb. Brnu pomohla vrátit se do zápasu přesilovka čtyř proti třem, kterou už po dvanácti vteřinách zužitkoval bombou od modré Kováčik.

Moravany pochopitelně kontaktní trefa nabudila a záhy slavili i vyrovnání. Výraznou měrou jim však k tomu pomohl domácí bek Nedomlel, který při pokusu o střelu trefil Vojtěcha Němce. Ten tak z vlastní poloviny upaloval zcela sám na gólmana Pöpperleho, jehož překonal blafákem do bekhendu a skóroval poprvé od 7. října.

Ve 36. minutě se po dlouhé době připomněla i Sparta, Pech totiž od zadního mantinelu našel před brankou nekrytého Kumstáta, ten ale trefil jen Vejmelku. V samém závěru prostřední třetiny mohl dokonat obrat ve skóre Zaťovič, odkrytou branku ale zblízka přestřelil.

A protože Kometa ve třetí třetině pohrdla i dalšími nadějnými příležitostmi, následoval trest. V 55. minutě Cingel místo střely ještě vylepšil palebnou pozici pro Uhera, který doklepával do poloprázdné klece. Minutu před vypršením základní hrací doby zkusili hosté hru bez brankáře, naději na obrat jim ale vzal v čase 59:28 faul Miklíka.

Dohrávka 22. kola hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Kometa Brno 3:2 (2:0, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 9. A. Kudrna (J. Hlinka), 15. J. Mikuš (P. Vrána), 55. Uher (Cingel, A. Kudrna) - 27. Kováčik (Štencel), 32. V. Němec. Rozhodčí: Hradil, Šír - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. Diváci: 12 025.
Sparta: Pöpperle - Piskáček, J. Mikuš, Švrček, Barinka, Gernát, Nedomlel - Klimek, P. Vrána, J. Hlinka - Uher, Cingel, A. Kudrna - Forman, Pech, Kumstát - M. Procházka, Černoch, O. Procházka. Trenéři: Kalous a Moták.
Brno: Vejmelka - Kováčik, Gulaši, F. Král, Štencel, Trška, Malec, L. Zábranský ml. - H. Zohorna, V. Němec, Zaťovič - Miklík, Vincour, M. Kvapil - Dočekal, L. Čermák, J. Káňa II - Dostálek, Nečas, F. Dvořák - Dymáček. Trenéři: L. Zábranský st., Pešout, Pokorný a Haken.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec