Hlavní obsah

Přál bych to každému zažít, vychutnával si hrdina Sparty skalp Komety před rekordní návštěvou

V příhodnější moment své takřka šestitýdenní čekání na gól snad ani ukončit nemohl. Třiadvacetiletý útočník hokejové Sparty Dominik Uher v 55. minutě bitvy s Kometou Brno zlomil nerozhodný stav 2:2 a rozhodl už o pátém extraligovém vítězství Pražanů za sebou. „Ale je to i zásluha Cingyho, gól mi namazal až do prázdné branky,“ děkoval Uher svému spoluhráči Cingelovi za skvostný pas.

Dominik Uher po vítězství Sparty nad BrnemVideo: jab, Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Užíval jste si aplausu zaplněné O2 areny, když jste vítězný gól vstřelil?

Abych vám řekl pravdu, tak v první moment jsem si to ani neuvědomoval. Pak si ale jenom užíváte, když celá hala začne křičet. Je to úžasný pocit, každému bych přál ho zažít.

Cítil jste úlevu, že jste poprvé od 18. října konečně protrhl střelecké trápení?

Jsem takový sváteční střelec, takže jsem rád, že to přišlo zrovna v tuto chvíli.

Psychicky vás dlouhá série bez gólu nepoznamenávala?

Každý hokejista chce dávat co nejvíc gólů a když se to nějakou dobu nedaří, samozřejmě to trochu v mysli máte. Ale já se hlavně snažím hrát dobře defenzivně, soupeře dobruslovat a hrát mu do těla. Od pravidelného střílení branek tu jsou jiní hráči.

V sezóně jste skóroval čtyřikrát, a když se vám to podařilo, Sparta vždycky vyhrála...

Jestli to tak je, bylo by dobré, abych začal dávat góly častěji. Kabina by to asi ocenila (rozesměje se).

Nebyl jste až překvapený, jak jste v první třetině, kterou jste vyhráli 2:0 na góly a 15:5 na střely, Kometu přehrávali?

Myslím, že Brno nečekalo, že na ně v první třetině tolik skočíme. Dobře jsme bruslili, byli jsme silní v osobních soubojích a všechno jsme tlačili do branky. Tím jsme je zaskočili. Od druhé třetiny už se ale Kometa začala rozehrávat. Mají šíleně kvalitní tým se spoustou hráčů se zkušenostmi z NHL, takže se nebylo čemu divit, že srovnali. O to víc mě těší, že se nám je podařilo porazit.

I kvůli tomu, že do O2 areny dorazilo přes dvanáct tisíc fanoušků, nejvyšší návštěva sezóny?

Přesně proto chce hrát každý hokejista hokej, aby nastupoval před plným stadiónem. Dokonale jsme si tu úžasnou atmosféru užili, vyhrát před tolika diváky je parádní zážitek. A myslím, že s ním odcházeli i diváci, protože to byl zápas jako v play off. Měl úplně všechno.

Sparta slaví už pátou výhru v řadě. Cítíte, že výkony mužstva jdou v poslední době nahoru?

Hlavně v obranném pásmu jsme změnili hodně věcí, soustřeďujeme se na to, abychom soupeře nepouštěli do šancí. V zápasech se to začalo projevovat a musím říct, že teď se nám opravdu daří.

Reklama

Související témata: