Hlavní obsah

Liberec - Ml. Boleslav 2:1 PPBoleslav vedla jen chvíli. Bílí Tygři po další výhře zvýšili náskok v čele extraligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Hyka 0 : 1
13. Bartovič 1 : 1
64. Vitásek 2 : 1
Záznam online reportáže

mm, škvČTKSport.cz
Aktualizováno

Pouhé dva dny poté, co se vyhoupli do čela extraligové tabulky, zvýšili hokejisté Liberce svůj náskok na druhý Třinec a třetí Kometu už na pět bodů. V předehrávce 26. kola udolali Bílí Tygři celek Mladé Boleslavi 2:1 v prodloužení, vítězný gól vstřelil Ondřej Vitásek. Bruslařskému klubu se pod Ještědem dlouhodobě nedaří, nedokázal tam zvítězit už dvanáctkrát po sobě.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radost autora rozhodujícího gólu v prodloužení Ondřeje Vitáska z Liberce.

Článek
Fotogalerie

Uběhla jen půlminuta od úvodního buly a na trestnou lavici musel Lenc. Domácí se do dobré šance dostali až v závěru přesilovky, kdy Bulíř nedokázal přelstít gólmana Lukáše. Zanedlouho ho ani na dva pokusy nepřekonal Lakatoš po výtečném uvolnění od Šimka.

Ve 12. minutě předvedl skvělou akci Hyka a poslal hosty do vedení. Reprezentační forvard si vzal puk před vlastním brankovištěm, vcelku nerušeně dojel až na kruh pro vhazování po Willově levici a prostřelil domácího gólmana ranou na vyrážečku.

Z vedení se však se spoluhráči radoval jen 41 vteřin hrací doby: Pyrochta přesně našel najíždějícího Bartoviče a ten sám proti Lukášovi vyrovnal rychlým blafákem do bekhendu. Lakatoš pak rozvlnil jen boční síť.

Na začátku 17. minuty přišla rychlá kombinace Liberce, na jejímž konci pálil bez přípravy Stránský, ale místo oslavy vedoucího gólu jen dlouho nevěřícně hleděl na Lukáše, jenž našel kotouč v lapačce. Dvě vteřiny před sirénou selhal při signalizované početní výhodě v obrovské šanci Lakatoš.

Čekání na rozhodující trefu

V úvodu druhé třetiny sehráli Severočeši nepříliš povedenou přesilovku. Sami se pak nechali zatlačit, zejména Orsavova šance volala po gólu, a když se domácí po delší pasáži ve své obranné třetině vymanili jen za cenu zakázaného uvolnění, sáhl trenér Pešán k oddechovému času.

Na konci 27. minuty při další početní výhodě domácích vychytal Lukáš pohotově betonem Jelínkovu dorážku. Hosté pak měli i pořádnou porci štěstí, když po Vlachově teči proplul kotouč pozvolna kolem pravé tyče branky střežené Willem.

Ve třetí části měli Bílí Tygři výrazně navrch. Nejprve zkoušel soupeře zaskočit útočným výpadem obránce Vitásek, jehož pokus vytěsnil Lukáš, stejně dobře si pak vedl hostující gólman i při třech oslabeních Středočechů v krátkém sledu. Když pak Špaček z otočky zamířil v končící 56. minutě vedle, šlo se do prodloužení.

Liberec v něm navázal na svou herní převahu a nakonec se dočkal i prodloužení vítězné série proti Mladé Boleslavi před svými fanoušky, jež trvá už od listopadu 2010. S přehledem rozhodl v 64. minutě Vitásek. Úřadující mistři už vyhráli čtrnáct z posledních patnácti duelů.

Zbylých šest zápasů 26. kola je na programu v pátek.

Předehrávka 26. kola hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav 2:1 v prodl. (1:1, 0:0, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 13. Bartovič (Pyrochta, Derner), 64. Vitásek (Radivojevič) - 12. Hyka (Štich). Rozhodčí: Pešina, Hejduk - Gerát, Rozlílek. Vyloučení: 2:6. Bez využití. Diváci: 5027.
Liberec: Will - Šimek, Ševc, Jánošík, Vitásek, Pyrochta, Derner - Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Svačina, Bulíř, Radivojevič - J. Stránský, Vantuch, Bartovič - D. Špaček, Mikyska, J. Vlach - Hrabík. Trenéři: Pešán a Mlejnek.
Mladá Boleslav: Lukáš - Holub, Stříteský, Jan Hanzlík, Kurka, Pastor, Štich, Voráček - Jonák, Žejdl, Orsava - Lenc, Musil, Hyka - Klepiš, Vampola, M. Látal - Pabiška, Urban. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama

Související témata: