Hlavní obsah

Bartovič: Je to pro nás velká výhra, únava už byla trochu znát

Čtrnácté vítězství z posledních patnácti utkání si připsali ve čtvrteční předehrávce 26. kola hokejisté Liberce, kteří na svém ledě udolali Mladou Boleslav 2:1 v prodloužení. Obhájce titulu se sice místy trápil, možná i kvůli nabitému programu posledních týdnů, ale díky vítězné brance Ondřeje Vitáska mohl nakonec slavit.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký útočník Milan Bartovič během zápasu s Mladou Boleslaví.

Článek
Fotogalerie

"Nebylo to jednoduché utkání, Boleslav přijela výborně připravena. Utkání bylo dlouho vyrovnané, bojovalo se o každý kousek ledu, ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu. Remíza po šedesáti minutách tak zápasu asi slušela. V prodloužení jsme to však dokázali urvat, je to pro nás velké vítězství," řekl novinářům Milan Bartovič.

Liberec měl v minulých dnech poměrně náročný program. Jen za poslední týden odehrál čtyři duely. V některých fázích utkání tak již byla na hráčích Bílých Tygrů znát mírná únava, což potvrdil i samotný Bartovič, jenž se v první třetině postaral o důležitou vyrovnávací trefu na 1:1 jen 41 sekund po vedoucí brance Tomáše Hyky.

"Měli jsme v poslední době dost těžký program. Hráli jsme prakticky obden a každý už v nohách cítil únavu. Chybělo tomu trochu více šťávy a ten pomyslný drajv, ale i tak jsme to dokázali zvládnout a dovést zápas do vítězného konce," pochvaloval si slovenský útočník v barvách Liberce.

Proti Boleslavi se Tygrům daří

Bartovič, který se pod Ještěd vrátil před letošní sezónou ze Slovanu Bratislava, zaznamenal pátou trefu v ročníku. "Byl to důležitý moment. Myslím si, že jsme byli v úvodu lepším týmem a měli i více šancí, Mladá Boleslav ale dokázala využít jeden z protiútoků a šla do vedení. Naštěstí se nám povedlo hodně rychle vyrovnat a začínalo se znovu," uvedl stříbrný medailista ze světového šampionátu v roce 2012.

Pětatřicetiletý rodák z Trenčína při gólu uplatnil svoji největší přednost, rychlost. "Našlápl jsem ve středním pásmu a dostal se až za obránce. Filip Pyrochta mě pak skvěle našel a už jsem najížděl sám na brankáře. Byl dost vyjetý, tak jsem se rozhodl, že půjdu do bekhendového blafáku, a naštěstí to bylo správné řešení," radoval se Bartovič, jenž má na kontě 50 zápasů v NHL za Buffalo a Chicago.

Úřadující šampióni dnešním vydřeným vítězstvím potvrdili, že se jim v domácích zápasech proti Mladé Boleslavi nebývale daří. Naposledy si Bruslařský klub odvezl z Liberce výhru již před více než šesti lety. Od té doby Bílí Tygři vyhráli před svými diváky ve vzájemných duelech dvanáctkrát v řadě.

"Nevím, jestli se dá říci, že na nás Mladá Boleslav neumí. Je to derby, které je samo o sobě vždy specifické. Navíc spousta hostujících hráčů prošla Libercem, o to víc je zápas vyhecovanější. Dnes to bylo hodně vyrovnané, byli jsme však šťastnější a dva body určitě bereme," řekl Bartovič.

Reklama

  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice