Hlavní obsah

Hokejisty Mladé Boleslavi už nevede Jelínek. Kdo ho nahradil?

Mladá Boleslav
Aktualizováno

Hokejistům Mladé Boleslavi patří deváté místo v Tipsport extralize. Nic strašidelného, přesto u týmu ve středu skončil trenér Marian Jelínek. Rozhodlo o tom představenstvo klubu. Za zkušeného kouče byl povolán Boris Žabka, který se stane asistentem trenéra Františka Výborného.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marián Jelínek (vlevo) už netrénuje hokejisty Mladé Boleslavi.

Článek

„Marianu Jelínkovi patří velké poděkování za to, kam pomohl v uplynulých letech boleslavský hokej dostat, jeho jméno se nesmazatelně zapsalo do klubové historie. Na jeho další cestě mu přejeme mnoho úspěchů," okomentoval odchod na klubovém webu předseda představenstva Jan Plachý.

„Hlavní zodpovědnost nicméně i nadále leží na hráčích, které čeká spousta práce, aby hokejová Boleslav byla zase tou starou dobrou Boleslaví," dodal Plachý, který je většinovým spolumajitel klubu.

Boleslavští v posledních pěti zápasech čtyřikrát prohráli. V tabulce jim patří devátá pozice, mají čtyři body náskok před desátou Olomoucí.

Nově jmenovaný kouč Žabka je bývalý hokejový obránce, který do současnosti působil jako asistent trenéra mladoboleslavských juniorů.

Reklama

Související témata: