Hlavní obsah

Neshody v Třinci odnesl sportovní manažer Marek. Střídá ho Peterek

Třinec
Aktualizováno

Konflikt mezi trenérem Vladimírem Kýhosem a útočníkem Třince Jiřím Polanským má první oběť. Stal se jí nyní už bývalý generální ředitel a sportovní manažer klubu Pavel Marek, který v klubu s okamžitou platností skončil.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Třince Šimon Hrubec při utkání s Vítkovicemi. Ilustrační snímek.

Článek

„Dozorčí rada HC Oceláři Třinec rozhodla, že Pavel Marek skončil jako generální ředitel i sportovní manažer. Novým sportovním manažerem byl jmenován Jan Peterek," řekl mluvčí HC Oceláři Třinec Tomáš Želazko.

Hlavním důvodem konce Pavla Marka ve vedení Ocelářů byly zřejmě mylné informace o důvodech absence Jiřího Polanského v sestavě proti Pardubicím. „Před nedělním extraligovým utkáním jsem třinecké příznivce v dobré víře informoval o zdravotní indispozici hráče Jirky Polanského jakožto důvodu jeho absence na ledě. Jak ale vyšlo později najevo, byla tato informace, jež mi byla sdělena, mylná. Z této politováníhodné události vyvodím konkrétní důsledky," uvedl viceprezident klubu Jan Czudek. „Děkuji všem v klubu za spolupráci. Přeji hráčům i Honzovi Peterkovi úspěchy," řekl Pavel Marek, o jehož budoucnosti v klubu se jedná.

Kauza „Polanský" tímto krokem zdaleka nekončí. Útočník byl před utkáním s Vítkovicemi vyřazen ze sestavy, což nejdéle sloužící třinecký hokejista nesl velmi nelibě. „To, že nehrajete zápas, se stane každému, ale že jsem nehrál to sté derby, ve mně bude dlouho. Odehrál jsem toho tady spoustu a na sté derby se dívat tribuny bylo hrozné," svěřoval se druhý nejproduktivnější hráč třinecké historie. „Kouč mi nic nevytknul, myslím, že je to v osobní rovině," dodal Polanský.

To ale Kýhos odmítl. „Jirka je mimo sestavu, protože máme nabitou sestavu. Nevidím na tom nic divného. Tady skanduje celá hala, jako bychom byli HC Polanský a ne HC Oceláři Třinec. Tomu nerozumím," kroutil nechápavě hlavou Kýhos. „Žádné antipatie mezi námi nejsou. Jirka je jako každý jiný hráč v mužstvu," ubezpečoval Kýhos.

Oba už ale byli pozváni na kobereček. „V současné době nejvyšší vedení klubu jak s trenérem Vladimírem Kýhosem, tak s Jirkou Polanským, mezi kterými rozhořel spor kvůli tomu, že Polanský momentálně nehraje, intenzivně jedná," dodal Želazko.

Reklama