Hlavní obsah

Mistr padl na ledě posledního týmu extraligy! Sparta si v Pardubicích zastřílela

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Liberce promarnili šanci vrátit se zpět na pozici lídra Tipsport extraligy. V pátečním programu 28. kola prohráli nečekaně na ledě posledního týmu z Karlových Varů 3:5 a nadále ztrácejí dva body na vedoucí Třinec, který již ve čtvrteční předehrávce zdolal nejtěsnějším rozdílem Plzeň. V dalších zápasech udolaly Vítkovice Chomutov 4:3 v prodloužení, stejným výsledkem skončilo také utkání v Mladé Boleslavi, která hostila Olomouc, Litvínov porazil Zlín 2:1. Dalším vítězstvím domácích skončil duel mezi Kometou Brno a Hradcem Králové (4:3) a jediný úspěch hostí dnes zaznamenala Sparta, která si odváží tři body z ledu Pardubic za vysokou výhru 5:1.

Foto: David Taneček, ČTK

Sparťanský útočník Petr Vrána oslavuje gól v Pardubicích.

Článek
Fotogalerie

Karlovarský kouč Jan Tlačil prý cítil výhru v kostech a jeho tým se proti obhájcům titulu skutečně vytáhl. Dvěma góly se na výhře týmu z lázeňského města podílel Tomáš Rachůnek, který také pečetil nečekaný bodový zisk při hře hostů bez brankáře. Bílí Tygři vstřelili všechny tři góly v přesilovkách. Západočeši ukončili sérii čtyř porážek a přiblížili se k předposledním Pardubicím na rozdíl jediného bodu.

Východočeši totiž narazili na silně neoblíbeného soupeře, se Spartou prohráli už poosmé za sebou. Pražané navázali na středeční skvělý výkon v prvním čtvrtfinále Ligy mistrů na ledě Bernu, kde remizovali 1:1, a utkání měli pevně ve své moci. Třetí výhru ve třetím startu si připsal mladý brankář Škarek, čisté konto mu pokazil až na začátku závěrečného dějství v početní výhodě zkušený Tomáš Rolinek.

Rovněž Vítkovice, které měly za sebou úterní vsuvku v Lize mistrů a čtvrtfinálovou porážku 2:5 se švýcarským Fribourgem,se na extraligu dokázaly úspěšně přeorientovat. Chomutov udolaly ale až v závěru, kdy nejprve krátce před vypršením 60. minuty vyrovnal na 3:3 Vandas a v prodloužení rozhodl o bonusovém bodu navíc David Květoň. Vítkovičtí pokořili Piráty poprvé v sezóně a připsali si třetí výhru z posledních čtyř kol.

Kometa ukončila sérii porážek

Výborný úvod pomohl hokejistům Brna, už v páté minutě vedli po gólech Zaťoviče a Vincoura nad Hradcem Králové 2:0. Přestože i nadále vývoj zápasu kontrolovali, nakonec se vyhráli jen těsně poté, co zámořská posila Picard pět vteřin před vypršením normální hrací doby snížil na 3:4. Víc už ale hosté nestihli. Kometa ukončila sérii tří zápasů bez zisku bodu a upevnila si čtvrté místo v tabulce. Doma porazila Mountfield poosmé za sebou.

Domácí prostředí svědčí i Litvínovu. Výhra proti Zlínu, který Chemici porazili poprvé v sezóně, byla už dvanáctou před vlastními příznivci v řadě. Vyrovnaný zápas strhl na stranu domácích ve 44. minutě v přesilovce norský zadák Daniel Sörvik.

Vedení Mladé Boleslavi k trenérovi Výbornému dosadilo bývalého obránce Borise Žabku, který dosud pracoval v klubu s mládeží. A první zápas pod novou dvojicí nakonec Středočeši zvládli, byť s Olomoucí během druhé poloviny prostředního dějství přišli o třígólový náskok! O výhře Bruslařského klubu 4:3 rozhodl v prodloužení Martin Látal.

Hokejová Tipsport extraliga - 28. kolo:
Vítkovice - Chomutov 4:3 v prodloužení
Branky: 2. Kolouch, 36. Kucsera, 59. Vandas, 63. D. Květoň - 17. Poletín, 28. Rutta, 41. Dlapa
Brno - Hradec Králové 4:3
Branky: 4. Zaťovič, 5. Vincour, 29. Trška, 34. Nečas - 8. Šimánek, 34. Vydarený, 60. Picard
Mladá Boleslav - Olomouc 4:3 v prodloužení
Branky: 21. Štich, 28. P. Musil, 29. Lenc, 62. M. Látal - 31. Holec, 33. Matai, 39. Škůrek
Litvínov - Zlín 2:1
Branky: 21. V. Hübl, 44. Sörvik - 30. D. Štastný
Pardubice - Sparta 1:5
Branky: 41. Rolinek - 10. Klimek, 14. P. Vrána, 34. Uher, 48. Kern, 54. Forman
Karlovy Vary - Liberec 5:3
Branky: 31. a 60. T. Rachůnek, 15. Griger, 21. Mikulík, 48. Skuhravý - 29. Svačina, 55. Lakatoš, 58. Bartovič
Předehráno ve čtvrtek:
Plzeň - Třinec 0:1

Reklama