Hlavní obsah

Kometa už vyhrála. Zaplaťpánbůh za tři body, oddechl si oslavenec Němec

Brno

Brněnští hokejisté uťali nelichotivou sérii tří extraligových nezdarů. Nad Hradcem Králové vedli už o tři góly a finiš soupeře přišel poté pozdě. Mountfield snížil na konečných 3:4 až pět vteřin před koncem.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Martin Zaťovič z Komety dává gól brankáři Hradce Jaroslavu Pavelkovi.

Článek
Fotogalerie

Kometě na rozdíl od předchozích duelů vyšel vstup do zápasu, díky dvěma slepeným trefám vedla rychle 2:0. „Šli jsme tentokrát za třemi body s obrovskou vervou a odhodláním. Zaplaťpánbůh za ně, už jsme strašně moc potřebovali vyhrát," zářil právě dnes jednatřicetiletý útočník Vojtěch Němec. „Narozky jsem oslavil vítězstvím, byl to super den," usmíval se. Na dopolední rozbruslení přinesl spoluhráčům do kabiny koláč. „Chutnal jim, ale tradici z toho dělat nebudu. Manželce by se nechtělo pořád péct," uculoval se.

Němec přihrál na vedoucí trefu Brňanů Martinu Zaťovičovi. „Asi se slušelo mu asistenci vrátit. Ale mně se ho za celý zápas nepodařilo v šanci najít," vtipkoval Zaťovič. „Hlavně že jsme tentokrát chytli úvod střetnutí. Před našimi fandy jsme si nepřipouštěli další ztrátu. Přidali jsme na bojovnosti a zblokovali jsme nebývalé množství střel," našel hlavní odlišnosti oproti nepovedeným utkáním na Spartě, v Olomouci a ve Zlíně. „Splatili jsme dluh divákům. Hlavně těm, kteří nás přijeli k těm nepovedeným venkovním utkáním povzbudit," měl radost brněnský asistent Kamil Pokorný.

Mountfield od přesunu z Budějovic do Hradce ještě v Brně nebodoval. „Tentokrát jsme nepodali špatný výkon, ale doplatili jsme na mizerný začátek. Sice jsme se vrátili zpátky do zápasu, avšak po naší kontaktní brance jsme už měli v závěru hrozně málo času na vyrovnání," posteskl si forvard Jiří Šimánek.

Hradecký asistent Pavel Hynek uznal, že Kometa zvítězila zaslouženě. „Bohužel jsme si nechali dát na začátku dva laciné góly, a byť jsme v přesilovce snížili, znovu nám domácí utekli," štvalo ho.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín