Hlavní obsah

Liberec - Sparta 1:3Unavený mistr? Bílí Tygři prohráli potřetí za sebou, doma znovu nestačili na Spartu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Vantuch 1 : 0
19. Hlinka 1 : 1
36. Cingel 1 : 2
55. Černoch 1 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty zvítězili ve 29. kole hokejové extraligy na ledě Liberce 3:1 a připsali si devátou výhru z posledních deseti startů. Naopak úřadující mistři po skvělém listopadu lehce uvadli a prohráli potřetí v řadě. Bílí Tygři šli v repríze finále minulé sezóny zásluhou Lukáše Vantucha do vedení, Spartě se však i díky dvěma využitým přesilovkám podařilo zápas otočit a venku tak vyhrála popáté v řadě.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

V tvrdém souboji Lukáš Derner (vlevo) z Liberce a Miroslav Forman ze Sparty.

Článek

Aktivněji začali zápas Pražané. Již ve třetí minutě je mohl poslat do vedení Mikuš, Will si však připsal první ostrý zákrok. Na druhé straně měl velkou šanci osamocený Jelínek, jeho střela ale skončila těsně vedle Pöpperleho branky.

Možnost první přesilové hry v utkání dostali Tygři, naložili s ní však velmi špatně. Domácí to ale příliš nemrzelo, protože vzápětí se střelou přes obránce prosadil Vantuch a otevřel tak skóre utkání.

Druhou branku mohl přidat z brejku Svačina, se svým blafákem ale neuspěl. Přesilovou hru si zahráli po faulu Šimka také Pražané. Do úniku se ale dostal liberecký Jelínek, Pöpperle vytáhl skvělý zákrok. Ihned z protiútoku pak po krásné Vránově přihrávce vyrovnal Hlinka.

Do vedení mohl hosty poslat v úvodu druhého dějství Mikuš, ani nadvakrát ale Willa nepřekonal. Na opačné straně se do šance tlačil Šimek, byl však faulován. Ani druhou početní výhodu však Tygři nehráli dobře a Sparta se v poklidu ubránila.

V polovině zápasu se se za domácí obranou objevil Forman, tváří v tvář Willovi ale neuspěl. Sparta poté převzala iniciativu a byla lepším týmem. Ve 36. minutě šla i do vedení. Willa překonal střelou na zadní tyč Cingel. Ideální příležitost na vyrovnání měli Severočeši ve dvojnásobné početní výhodě, až na střelu Bulíře ale nic nevymysleli.

Do třetí třetiny vstoupily oba týmy aktivně, do gólové šance se však nedostal ani jeden z nich. Vyrovnání pak měl nejdříve na hokejce Ševc, Pöpperle famózně zasáhl. V další stoprocentní šanci poté selhal také Radivojevič.

V 53. minutě pak byl vyloučen domácí Ševc a hosté v přesilovce opět trestali. Černoch nadvakrát dotlačil puk za Willova záda a přiblížil Spartu k výhře. Bílí Tygři museli dohánět dvougólové manko a tak sáhl trenér Pešán ke hře bez brankáře již čtyři minuty před koncem třetí části. Ani tento risk ale domácím nevyšel a Sparta tak i podruhé v sezóně na ledě Liberce vyhrála.

29. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 9. Vantuch (J. Vlach, Jánošík) - 19. J. Hlinka (P. Vrána), 36. Cingel (Gernát), 55. Černoch. Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Hejduk - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:2. Diváci: 7309.
Liberec: Will - Šimek, Ševc, Jánošík, Vitásek, Derner, Pyrochta - Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Svačina, Bulíř, Radivojevič - J. Stránský, Bližňák, Bartovič - Ordoš, Vantuch, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.
Sparta: Pöpperle - Piskáček, J. Mikuš, Švrček, Kalina, Nedomlel, Gernát, Barinka, Eminger - Klimek, P. Vrána, J. Hlinka - Komárek, Cingel, Uher - Forman, Ihnacak, Kumstát - Martin Procházka, Černoch, Havel. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.

Reklama

Související témata: