Hlavní obsah

Bílí Tygři v útlumu. Nic se nám nepovedlo, uznal kouč. Co řekl o omluvenkách z reprezentace?

Aktualizováno

Třetí prohra v řadě bez bodového zisku! Bílí Tygři přestali kousat a prožívají útlum. Nevídaný jev potkal v současnosti liberecké hokejisty v extralize. Úřadující mistr po neúspěších v Plzni a v Karlových Varech padl nečekaně i doma v repríze loňského finále s pražskou Spartou 1:3.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Liberce Roman Will inkasuje první gól.

Článek

„Po většinu zápasu jsme tahali za kratší konec. Speciálně ve druhé třetině, kdy soupeř mohl vstřelit několik branek, ale paradoxně se prosadil jen ze situace, která ani nebyla šancí. Přesto jsme bojovali, jenže nám postupně docházely síly," realisticky zhodnotil liberecký trenér Filip Pešán výsledkový i herní nezdar. „A když neproměníme ani vytvořené příležitosti, nemůžeme pomýšlet na body. Nic se nám nepovedlo a Sparta vyhrála zaslouženě," konstatoval kouč mistra.

O reprezentantech mluvil s Jandačem

Pešán také vysvětlil, jak to bylo s omluvenkami libereckých opor Michala Bulíře a Radima Šimka z nynější reprezentační akce. „Hovořil jsem o tom s trenérem národního týmu Jandačem, že jsme možná schopni zpacifikovat hráče na jedno utkání. Ale hokejisté, kteří chybějí deset a více dní v tréninkovém procesu, nastupují pod injekcemi a pod kapačkami, tak nejsou těmi, kteří by mohli odehrát tři mezistátní zápasy," tvrdil liberecký trenér.

„Shodli jsme se s Pepou Jandačem, že nemají patřičnou kondici na to, aby zvládli náročný turnaj. Ostatně, Bulíř ani Šimek nehráli v pátek za náš tým ve Varech, ale postavili jsme je v neděli do sestavy, protože jsme chtěli Spartu porazit," pravil Pešán. „Nejde jen o dva hráče. Spousta jich hraje pod medikamenty, jsme nemocní, pobití. To není ovšem omluva pro celkový výkon proti Spartě," dodal kouč Bílých Tygrů.

Sparťanský asistent Zdeněk Moták si všiml zajímavé bilance loňských finalistů: „Navzájem si bereme body. V Liberci jsme letos vyhráli už podruhé a pokaždé díky taktickému, zodpovědnému přístupu a disciplinovanosti, ale mezitím jsme s ním doma prohráli."

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice