Hlavní obsah

Zlín - Vítkovice 4:3 SNHattrick Říčky pomohl Zlínu k výhře nad Vítkovicemi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Blaťák 1 : 0
14. Tybor 1 : 1
16. Říčka 2 : 1
36. Stastny 2 : 2
52. Říčka 3 : 2
58. Kolouch 3 : 3
65. Říčka (rozhodující nájezd) 4 : 3
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté Zlína porazili ve 29. kole extraligy Vítkovice 4:3 po samostatných nájezdech a připsali si třetí domácí výhru v řadě. Hrdinou utkání byl útočník Robert Říčka, jenž se dvakrát prosadil ze hry a uspěl i v rozhodujícím nájezdu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zlínský Robert Říčka překonává vítkovického brankáře Patrika Bartošáka.

Článek

Berani začali aktivně a před skvělou diváckou kulisou, o kterou se starali i fanoušci hostů, měli lepší úvod. Díky tomu se dostávali často do přesilovek, jenomže gól vstřelit nedokázali ani při vyloučení Kucsery, ani při 97 sekund trvající přesilové hře pět na tři.

Vítkovice oslabení ustály, inkasovaly ale záhy. Sekundu po návratu Olesze na led se premiérové trefy v sezoně dočkal Blaťák, jehož pokus zpoza branky si Bartošák srazil za svá záda.

Tlak domácího celku pokračoval, hosté ale se štěstím drželi jednobrankovou ztrátu. Možnost podívat se do útočné třetiny měli hosté ve 13. minutě při vyloučení Marušáka a hned toho využili. Tybor dorazil střelu Koloucha a vyrovnal.

Útočník Vítkovic ale vzápětí putoval na trestnou lavici a i Zlín využil přesilovou hru. Říčka na hranici brankoviště vyhrál souboj o odražený puk a skóroval.

Ve druhé třetině se hrál nadále akční hokej, šancí ale ubylo. Více ze hry měli hosté a taktéž si zahráli dvojnásobnou přesilovku, ani oni ji ale nevyužili. Dobré šance si tvořil Stastny, který dvakrát místo prázdné branky trefil jen tyčku. Do třetice mu to už ale vyšlo, ve 36. minutě tečoval ránu Kloka a vyrovnal na 2:2.

Na začátku třetí části měl dvě velké šance domácí Honejsek. Nejprve v dobré pozici mezi kruhy nedokázal vystřelit, následně jeho pokus zastavila horní tyč. Ostravané vycítili, že nástup soupeře do třetiny byl akční a vybrali si oddechový čas. Ani ten ale nezabránil tomu, aby se PSG dostalo do vedení.

V 52. minutě usedl na trestnou lavici Stastny a již za šest sekund jeho faul potrestal svým druhým gólem v utkání Říčka. Hráči Ridery si poté vytvořili slibnou šanci před Kašíkem, puk se ale zastavil na brankové čáře. Naopak horní tyč zastavila na druhé straně pokus domácích.

I díky tomu mohly Vítkovice srovnat. Kolouch se uvolnil před brankou a v 58. minutě úspěšně tečoval střelu Krenželoka. Zápas se tak musel prodlužovat. Více ze hry v nastaveném čase měli domácí, Bukarts však trefil jen brankovou konstrukci. Vítěze tak určily nájezdy, ve kterých uspěl Zlín.

29. kolo hokejové extraligy:
PSG Zlín - HC Vítkovice Ridera 4:3 po sam. náj. (2:1, 0:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 9. Blaťák (P. Holík, Žižka), 16. Říčka (Honejsek, Blaťák), 52. Říčka (Bukarts, O. Veselý), rozhodující nájezd Říčka - 14. Tybor (Kolouch, Hrbas), 36. Stastny (Klok, Olesz), 58. Kolouch (D. Krenželok, Vandas). Rozhodčí: Pešina, Lacina - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:1. Diváci: 4433.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Horák, Blaták, Bořuta, Žižka - D. Šťastný, P. Holík (21. Gago), Říčka - Ondráček, Roman Vlach, O. Veselý - Bukarts, Honejsek, Kubiš - Popelka, Chytil, Goiš. Trenéři: Robert Svoboda, M. Hamrlík a R. Hrazdira.
Vítkovice: Bartošák (od 2. nájezdu Dolejš) - Sloboda, Klok, Hrbas, Baranka, D. Krenželok, Výtisk - Tybor, Roman, Kucsera - Hudeček, Stastny, Olesz - Vandas, Kolouch, D. Květoň - Tomi, Illéš, E. Němec. Trenéři: Petr a Trnka.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice