Hlavní obsah

Olomouc - Pardubice 2:4Pardubice rozhodly o výhře v Olomouci již v první třetině

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Redenbach 0 : 1
8. Beran 0 : 2
11. Hubáček 0 : 3
14. Leduc 0 : 4
36. Skladaný 1 : 4
58. Herman 2 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic vyhráli ve 29. kole extraligy na ledě Olomouce 4:2, když si čtyřbrankové vedení vypracovali již v první třetině. Hanáci poté dokázali jen snížit, prodloužit sérii tří zápasů s bodovým ziskem ale nezvládli. Pardubice jsou i nadále předposlední, Olomouc desátá.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

František Skladaný se raduje z gólu. Jeho Olomouc ale na Pardubice nestačila.

Článek

Kohouti přitom začali aktivně, už v prvním střídání vypracoval Knotek pozici Lašovi, jehož pokus vyrazil Kacetl na tribunu. Ve třetí minutě šli ale do vedení hosté. Ščotka nahodil puk na branku a Redenbach jej tečoval za Konráda.

Hanáci odpověděli šancí Skladaného, který však trefil jen brankáře hostí. Pardubice mohly zvýšit při signalizovaném vyloučení Rašnera, posila z Plzně Johnson nechal vyniknout Konráda, který lapil i obrovskou šanci Nahodila už v početní převaze hostí.

Leduc zařídil čtyřbrankový náskok

V 8. minutě už však vedlo Dynamo 2:0. Obránce Havlík střílel a Beran tečoval puk nad Konrádovu lapačku. Olomouc pak nevyužila další šance, když Kacetl vychytal Rašnera a Buriana. A Pardubice trestaly, brejk využila první formace, přesně se trefil Hubáček. A to nebylo ze strany hostů vše, ve 14. minutě zvyšoval na 4:0 obránce Leduc.

Ve druhé části se Olomouc snažila s utkáním něco udělat, ale v koncovce se jí nedařilo. Ve 25. minutě Fořt dorážel do odkryté branky, obrana Dynama jej na poslední chvíli zablokovala. Burian v polovině utkání minul v nadějné pozici branku. Pardubice byly blízko páté branky při brejku Malleta, Konrád byl ale pozorný. Hanáci se poprvé prosadili v oslabení, když obraně Dynama ujel Skladaný a překonal Kacetla.

Ve třetí části stáhli domácí trenéři hru na tři formace, Kohouti se tlačili do koncovky, ale buď jim chyběla přesnost, nebo razance. Pak dostali Hanáci možnost hrát téměř minutu a půl dvojnásobnou přesilovku, ale herní nemohoucnost Kohoutů jakoby v ní gradovala. Olomouc dvakrát vystřelila na připraveného Kacetla.

Na brankáři si již v rovnovážném stavu vylámal zuby dvakrát i nejlepší hráč domácích Skladaný. Domácí přidali 140 sekund před koncem druhou branku, ale Dynamo už si tři body nenechalo vzít.

HC Olomouc - HC Dynamo Pardubice 2:4 (0:4, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 36. Skladaný, 58. Herman (Jaroměřský, Vyrůbalík) - 3. Redenbach (Ščotka, Mallet), 8. M. Beran (Havlík, Schaus), 11. Hubáček (P. Sýkora), 14. Leduc (Johnson). Rozhodčí: Baluška, Müllner (oba SR) - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:4. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 4110.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, Matai, Rašner, J. Galvas - Skladaný, J. Knotek, Laš - T. Mikúš, J. Mikúš, Holec - Eberle, Ostřížek, Strapáč - Fořt, Herman, Burian. Trenéři: Venera a Tomajko.
Pardubice: Kacetl - Schaus, Havlík, Leduc, Nedbal, Ščotka, Bokroš - P. Sýkora, D. Tomášek, Hubáček - Klimenta, Nahodil, Rolinek - Mallet, Redenbach, Johnson - Poulíček, T. Kaut, Beran. Trenéři: P. Rohlík, V. Martinec a Mikeska.

Reklama

Související témata: