Hlavní obsah

Omluva z reprezentace mě mrzí, ale potřebuji si odpočinout, krčí rameny Šimek

Únava se zračila ve tvářích libereckých hokejistů po nedělním zápase extraligy s pražskou Spartou. Bílí Tygři prohráli 1:3 a připsali si třetí porážku v řadě, což je v jejich případě zcela nevídaná záležitost. Loni při cestě k mistrovskému titulu je takový menší výpadek nepotkal, tentokrát si musejí zvyknout i na tuto nepříjemnost.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Lukáše Klimka sice liberecký obránce Radim Šimek poslal na led, z výhry se ale nakonec radovala Sparta.

Článek

„Těžko se dá na to něco říci. Je to sport. Jestli nám docházely síly, tak už jsme neměli energii na závěr," uznal obránce Radim Šimek. „Přitom v první třetině jsme ještě hráli dobře. Kdybychom proměnili šance, kdy dva naši hráči jeli na branku, mohl být výsledek jiný. Bohužel jsme je nedali a prohráli, takže Sparta si celkem zaslouženě veze tři body," realisticky konstatoval bek.

Omluvil se z nadcházející reprezentační akce, jímž bude v tomto týdnu Channel One Cup. „Už poslední ligové zápasy jsem hrál pod prášky a prakticky to nešlo. Proti Spartě to vyplynulo tak, že musel odstoupit Lukáš Derner a bylo nás málo. Když jsem zdravý, maximální vytížení mi vyhovuje, protože se dostanu do hry a jsem v tempu. Teď jsem čtrnáct dní netrénoval a bylo to znát. Ozývá se mi zranění a mrzí mě, že jsem nemohl v extralize více pomoci týmu. Každý reprezentační start je pro mě čest, ale bohužel zdraví máme jen jedno a musím se dát dohromady. Raději co nejdříve, než abych laboroval se zraněním i v dalším průběhu sezóny. Kdyby pak byl o mě zájem z reprezentace, nerad bych odmítl," líčil Šimek.

Je v péči lékařů a fyzioterapeutů. „Říkají, že by to chtělo odpočinek. Jsem v zápřahu už rok a půl. V létě jsem měl jen dva týdny pauzu, do níž stejně přišly nějaké akce po mistrovství světa. Předtím byly autogramiády po libereckém mistrovském titulu. Brzy jsem se zapojil i do letní přípravy a všechno se to nasčítalo a ovlivnilo moji současnou zdravotní situaci," přiznal liberecký a reprezentační obránce.

Reklama