Hlavní obsah

Třinec ve šlágru kola porazil Spartu, Plzeň udolala Brno. Mistr vyhrál v Pardubicích

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Třince si upevnili první místo v Tipsport extralize i po 30. kole. Oceláři porazili na svém ledě pražskou Spartu 2:1 a v čele ligy mají čtyřbodový náskok před Libercem. Bílí Tygři zdolali Pardubice po dvou zásazích Svačiny 3:2 a na druhé pozici vystřídali Kometu. Hráči Brna sice nad Plzní vedli, ale po dvou neuznaných gólech a neproměněném trestném střílení s Indiány nakonec padli 1:2 po prodloužení. V severočeském derby zvítězil Litvínov zásluhou trefy navrátilce Pilaře nad Chomutovem 3:2 po prodloužení. Mladá Boleslav naopak ztratila dvoubrankový náskok v souboji se Zlínem a Beranům podlehla 2:3 v prodloužení. Kolo uzavřelo střetnutí Karlových Varů s Olomoucí, ve kterém vystřelil Hanákům dva body po vítězství 3:2 v prodloužení Petr Strapáč.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Rastislav Špirko (vpravo) z Třince střílí rozhodující gól do sítě Sparty.

Článek
Fotogalerie

Třinec se po reprezentační přestávce představil poprvé na domácím ledě od vyřešení kauzy útočníka Jiřího Polanského. Pětatřicetiletý forvard se dohodl na angažmá v druholigovém švýcarském týmu Olten.

A byli to právě Oceláři, kdo se dostali do vedení. V 7. minutě se podvanácté v sezóně prosadil Rostislav Marosz, když zužitkoval útočný manévr obránce Josefa Hrabala. Pražanům se podařilo srovnat až devět sekund před koncem prostřední dvacetiminutovky, kdy Lukáš Pech mírně tečoval bekendový pokus Miroslava Formana. Velkou šanci otočit skóre, měla Sparta zkraje poslední třetiny. Pech po faulu Hrabala ale neproměnil samostatný nájezd, a tak přišel trest. Po Maroszově přihrávce mezi beky se v přesilové hře trefil Špirko a nasměroval domácí k vítězství.

Slezané vyzráli na celek z hlavního města i potřetí v letošním ročníku.

Brnu nebyly uznány dva góly

Pro plzeňské hokejisty se utkání s Brnem nevyvíjelo vůbec dobře. Na konci prvního dějství dostal trest na 5 minut plus do konce za hlavičku do protihráče Tomáš Svoboda a následnou přesilovku dokázali Brňané zásluhou Jana Štencela využít. Indiány to ale nepoložilo, kapitán Ondřej Kratěna srovnal a v prodloužení rozhodl o bodu navíc Jakub Lev. K nastavenému času ale nemuselo vůbec dojít. Kometě ale nejprve neuznali, podruhé v duelu, rozhodčí regulérní gól a poté neproměnil samostatný nájezd Jan Káňa.

Svěřenci Libora Zábranského po dvou výhrách nebodovali a propadli se na třetí místo za Liberec, který dvěma brankami Vladimíra Svačiny přehrál Pardubice a zastavil šňůru tří proher.

Pilař hrdinou derby

Severočeské derby mělo jednoznačného hrdinu. Stal se jím navrátilec do sestavy Litvínova Karel Pilař. Osmatřicetiletý bek vstřelil v prodloužení proti Chomutovu branku a zařídil vítězství 3:2. Někdejší hráč korejského Anyangu či Hradce Králové měl také asistenci u trefy reprezentanta Tomáše Pavelky z druhé třetiny. Do střelecké listiny se zapsal i další hráč, který hrál za národní tým na turnaji Channel One Cup v Rusku. Forvard Pirátů David Kämpf srovnával sedm vteřin před koncem na 2:2.

Mizérie mladoboleslavských hokejistů pokračuje. Středočeši doma v souboji se Zlínem neudrželi dvoubrankové vedení a prohráli 2:3 po prodloužení. Lenc a spol. prohráli čtvrté z posledních pěti střetnutí. To Berani se pod taktovkou Martina Hamrlíka výsledkově zvedají. Moravané vyhráli čtvrtý zápas z pěti.

Ani reprezentační přestávka nepomohla hráčům Karlových Varů. Západočeši na svém ledě nestačili na Olomouc, které podlehli 2:3 po prodloužení. Rozhodující zásah si připsal Petr Strapáč.

30. kolo hokejové Tipsport extraligy
Třinec - Sparta 2:1
Branky: 7. Marosz, 49. Špirko - 40. Pech
Plzeň - Brno 2:1 po prodloužení
Branky: 44. Kratěna, 62. Lev - 25. Štencel
Mladá Boleslav - Zlín 2:3 po prodloužení
Branky: 27. Lenc, 34. Žejdl - 36. Matějíček, 56. Popelka, 63. Okál
Litvínov - Chomutov 3:2 po prodloužení
Branky: 30. Hübl, 52. Pavelka, 63. Pilař - 35. Vondrka, 60. Kämpf
Pardubice - Liberec 2:3
Branky: 23. Redenbach, 34. Hubáček - 7. a 52. Svačina, 13. Pyrochta
Karlovy Vary - Olomouc 2:3 po prodloužení
Branky: 34. Mullane, 51. Harant -  20. Skladaný, 27. Vyrůbalík, 62. Strapáč
Vítkovice - Hradec Králové (7.2. 2017)

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín