Hlavní obsah

Půlku mužstva jsem znal a vítězný gól je super, liboval si Pilař po premiéře v dresu Litvínova

Litvínov

Gólem nové posily Karla Pilaře ve třetí minutě prodloužení v přesilovce udolali hokejisté Litvínova v podkrušnohorském derby chomutovské Piráty 3:2. Zkušený bek, který v pátek oslaví 39. narozeniny, si předtím připsal i asistenci na branku, a stal se tak hrdinou zápasu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Karel Pilař ještě v dresu pražské Sparty - archivní snímek.

Článek

„S týmem jsem absolvoval pár tréninků a začínal jsem jako sedmý bek. Postupně jsem se dostal víc do hry. Je to super, že jsem při premiéře pomohl k vítězství, ale z celkového pohledu to zase tolik neznamená," líčil Pilař.

Do Litvínova se vrátil po šesti letech. „Půlku mužstva jsem znal, přišel jsem do, pro mě vždycky příjemného, prostředí. Zvlášť si vážím toho, že Litvínov o mě usilovně stál. Tým je v popředí tabulky a panuje tady pozitivní atmosféra," svěřoval se bek, jenž po letním ukončení angažmá v Hradci Králové strávil na podzim krátký čas v korejském klubu Anyang Halla v Asijské lize.

„Bylo to pro mě zvláštní. Hokej v Koreji je úplně jiný, než tady. Není lehké se prosadit ani v Asii a přizpůsobit se tamnímu stylu. Ale získal jsem i životní zkušenosti. Šel jsem do ciziny, abych neseděl doma, a po návratu do Čech jsem čekal, jak se vyřeší moje situace. Extraligu jsem ale už předtím hrál a věděl jsem, co od toho očekávat," vykládal spokojeně mistr světa z roku 2001.

Vondrku si nedobíral

Svoji budoucnost hodlá Pilař spojit s Litvínovem. „Neříkám, že chci brzy končit s hokejem, ale jelikož severočeský region znám, jsem rád, že jsem zrovna tady. A je spíš na vedení klubu, proč mě brali. Zřejmě rozšiřují kádr před play off. A mám za sebou i vůbec první derby v dresu Litvínova proti Chomutovu. Bylo to zajímavé. Navíc si často voláme s jeho kapitánem Michalem Vondrkou. Dobírat si ho však nebudu, dal taky gól a nehrál špatně," usmál se Pilař.

Nového spoluhráče pochválil i litvínovský obránce Tomáš Pavelka. „Víme, jakým je Karel Pilař hokejistou. Do týmu vnesl herní klid a přehled. A i když jsme spolu stihli po mém návratu z reprezentační akce jen jeden společný trénink, vyhověli jsme si v zápase tak, že nám to vyšlo i při zakončení," liboval si Pavelka.

Za Litvínov poprvé nastoupili i útočníci na střídavý start z první ligy - Strnad z Kladna a R. Veselý z Mostu. Chomutovskou premiéru si odbyl útočník Raška z Komety Brno.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice