Hlavní obsah

Litvínov - Chomutov 3:2 PPNová posila Pilař rozhodl o výhře Litvínova nad Chomutovem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Hübl 1 : 0
35. Vondrka 1 : 1
52. Pavelka 2 : 1
60. Kämpf 2 : 2
62. Pilař 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova zvítězili v 30. kole extraligy doma nad Chomutovem 3:2 v prodloužení a vyhráli doma třináctý z posledních čtrnácti zápasů. V čase 61:44 rozhodl obránce Karel Pilař, čerstvá posila Vervy. Piráti i přes porážku popáté za sebou bodovali.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Hokejisté Litvínova se radují z branky.

Článek

Litvínov do sestavy vedle Pilaře, který začal sezonu v korejském Anyangu v Asijské lize a Severočeši práva na něj získali z Hradce Králové, zařadil do sestavy i dvě nové akvizice v útoku na střídavý start z první ligy. Radka Veselého si zapůjčil z Mostu a Jakuba Strnada z Kladna.

První šanci podkrušnohorského derby si připsal hostující Šťovíček, ale domácí Janus zasáhl. Poradil si i s možnostmi Růžičky, Vondrky a Poletína. Poté přišla ojedinělá šance Litvínova, ale Trávníčkův pokus nebyl pro Laca hrozbou. V závěru první třetiny nezištně našel Růžička Kämpfa, ten ale zblízka vysoko přestřelil.

V 24. minutě prověřil Laca střelou z levého křídla Hübl. Na druhé straně se opět ukázal aktivní Poletín, jehož přízemní střela skončila na tyčce. V další šanci Poletín nedokázal bekhendem trefit odkrytou branku. V polovině utkání se radovali domácí, když Viktor Hübl pohotově dorazil puk po Pilařově střele za bezmocného Laca.

V 32. minutě mohl vyrovnat Rutta, z otočky trefil pouze Janusovu lapačku. Vyrovnání přišlo o tři minuty později. Vondrka vypálil z pravého křídla, puk se odrazil od hráčů v brankovišti a skončil za bezmocným Janusem.

V opatrné třetí třetině vrátil v 52. minutě domácím vedení obránce Pavelka, který překonal Laca ránou od pravého mantinelu. Piráti ale dokázali při power play vyrovnat, když se sedm sekund před koncem třetí třetiny prosadit tečí Ruttovy střely Kämpf, který mohl rozhodnout i v nastavení, ale Janus zasáhl. Při Ruttově vyloučení rozuzlil zápas ránou od modré čáry Pilař.

30. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - Piráti Chomutov 3:2 v prodl. (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 30. V. Hübl, 52. T. Pavelka (K. Pilař, Jurčík), 62. K. Pilař (Lukeš) - 35. Vondrka (Tomica, Rutta), 60. Kämpf (Rutta, V. Růžička ml.). Rozhodčí: Hribik, Pavlovič - J. Svoboda, Lhotský. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:0. Diváci: 5670.
Litvínov: Janus - Gula, Kubát, T. Pavelka, Sörvik, F. Pavlík, Z. Sklenička, K. Pilař - Gerhát, V. Hübl, Lukeš - M. Hanzl, R. Hanzl, Strnad - M. Hořava, Šimeček, Trávníček - R. Veselý, Válek, Jurčík. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.
Chomutov: J. Laco - Flemming, Dlapa, Valach, Skinner, Rutta, J. Mrázek - Vondrka, Huml, Tomica - V. Růžička ml., Kämpf, Sklenář - Koblasa, Raška, Poletín - Skokan, Šťovíček, Slavíček. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Reklama

Související témata: