Hlavní obsah

Třinec uhájil těsné vedení před Libercem. Kometa vyhrála boj o třetí místo

Aktualizováno

Po jediném dni volna se opět rozjela hokejová Tipsport extraliga 33. kolem. Lídr z Třince po vítězství v Olomouci 3:2 uhájil těsný jednobodový náskok před Libercem, který stejným skóre vyhrál ve Zlíně. Přímý souboj o třetí místo s Litvínovem ovládla brněnská Kometa 2:1. Vítkovice po výhře nad posledními Karlovými Vary 3:1 prodloužily bodovou sérii na osm zápasů. Plzeň uspěla v Mladé Boleslavi (4:2) a protlačila se na desáté místo. Chomutov prohrál doma s předposledními Pardubicemi 1:3.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radan Lenc (vlevo) z Boleslavi a Tomáš Slovák z Plzně v bitce v utkání 33. extraligového kola.

Článek
Fotogalerie

Vedoucí Třinec v Olomouci dvakrát prohrával, ale vítězný obrat nakonec dovršil v úvodu třetí třetiny Zbyněk Irgl. Oceláři tak vyhráli sedmý z posledních osmi zápasů. Hanáci jim ani tentokrát nedokázali sebrat body a vypadli z první desítky.

Mistrovský Liberec prodloužil ve Zlíně vítěznou šňůru za plný bodový zisk už na čtyři zápasy. Utkání rozhodla pasáž z úvodu třetí třetiny, kdy nejprve domácí vyrovnali v oslabení vůbec prvním gólem proti Bílým Tygrům v sezóně. Následně ale využili hosté v rozmezí jedné minuty dvojnásobnou přesilovku po zásazích Svačiny a Bližňáka. Zlín sice ještě snížil, ale třetí porážku z posledních čtyř vzájemných duelů proti Severočechům už neodvrátil.

Těsná bitva o třetí místo

Brno rozhodlo bitvu o třetí místo už v úvodu první třetiny, když na Dočekalovu trefu vzápětí navázal proměněným trestným střílením Kvapil. Litvínov sice převzal aktivitu, z níž ale víc než Pilařův kontaktní gól nevytěžil. Kometa i díky výtečnému výkonu 21letého brankáře Jekela ukončila sérii tří porážek.

Vítkovice si už poosmé za sebou připsaly body a nakoukly do horní poloviny tabulky. Vítězství proti Karlovým Varům pečetil v oslabení svým prvním gólem v sezóně Němec. Západočeši prohráli na ostravském ledě posedmé v řadě. Na vítězství venku čekají od poloviny listopadu a dál zůstávají na poslední příčce.

Plzeň otočila škodovácké derby

Souboj dvou trápících se týmů zvládla v Mladé Boleslavi lépe Plzeň. Domácí šli sice do vedení, ale hosté zlomili zápas třemi góly v prostřední části. Obrat načal v oslabení dvougólový střelec zápasu Svoboda, v přesilovce se navíc prosadil kanonýr Kubalík. Plzeň vyhrála druhý z posledních šesti zápasů, Středočeši doma padli popáté za sebou. Na výsledek už neměla vliv ani rvačka Lence se Slovákem.

Předposlední Pardubice potvrdily, že na Chomutov v této sezóně umí. Piráty porazily potřetí za sebou, když v polovině zápasu vedly na jejich ledě už 3:0. Domácí se prosadili až ve třetí třetině.

33. kolo hokejové Tipsport extraligy
Vítkovice - Karlovy Vary 3:1
Branky: 7. Roman, 19. Urbanec, 28. E. Němec - 19. Mikulík
Mladá Boleslav - Plzeň 2:4
Branky: 18. Orsava, 52. Klepiš - 22. a 37. T. Svoboda, 25. D. Kubalík, 43. Kratěna
Zlín - Liberec 2:3
Branky: 41. Okál, 48. Kubiš - 16. Bartovič, 41. Svačina, 42. Bližňák
Olomouc - Třinec 2:3
Branky: 5. V. Burian, 25. Knotek - 15. Adamský, 35. Roth, 46. Irgl
Brno - Litvínov 2:1
Branky: 2. Dočekal, 8. Kvapil z trest. střílení - 29. Pilař
Chomutov - Pardubice 1:3
Branky: 45. Skokan - 16. P. Sýkora, 18. Klimenta, 31. Nahodil

Reklama