Hlavní obsah

Brno - Litvínov 2:1Brno porazilo v přímém souboji o třetí místo Litvínov

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Dočekal 1 : 0
8. Kvapil (trestné střílení) 2 : 0
29. Pilař 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Komety Brno porazili ve 33. kole extraligy v přímém souboji o třetí místo Litvínov 2:1. O svém vítězství rozhodli Brňané dvěma góly Martina Dočekala a Marka Kvapila z trestného střílení hned v úvodu zápasu. Od druhé třetiny převzal režii zápasu do svých rukou Litvínov, ale stačil brankou obránce Karla Pilaře pouze korigovat výsledek. Oporou Brňanů, kteří ukončili sérii tří proher, byl jednadvacetiletý brankář Pavel Jekel.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Brněnští hokejisté se radují z prvního gólu proti Litvínovu.

Článek

V týmu Litvínova při rozsáhlé marodce naskočil poprvé do extraligy o rok starší ruský útočník Babincev. Brňanům vyšel dokonale vstup do zápasu, když po necelých osmi minutách získali uklidňující dvoubrankový náskok. Už po 95 sekundách Vincourovu střelu přizvedl tečí Dočekal a brankář Janus na změnu kotouče nestačil zareagovat.

V osmé minutě našlápl do rychlého protiútoku Kvapil, kterého nedovoleným způsobem zastavil Gerhát a brněnský útočník následně s přehledem proměnil trestné střílení. Litvínov se snažil držet otevřenou partii, spoléhal na útočnou hru, ale jeho snaze chyběla přesnější koncovka.

Své úsilí Severočeši vystupňovali ve druhé třetině. Zvýšili agresivitu, zrychlili kombinační souhru a také častěji stříleli. Překonat Jekela se jim však podařilo až při 23 sekund dlouhé přesilovce pět na tři, kdy ve 28. minutě rychlou kombinaci na jeden dotek zakončil obránce Pilař tvrdou střelou do volné části brněnské branky. Kontaktní gól hosty vyburcoval k dalšímu zvýšení aktivity. Na rozdíl od první třetiny otupila ofenzívu Komety častá vyloučení.

V závěrečné třetině se Brňané zaměřili na bránění jednobrankového náskoku a spoléhali jen na brejky. Tato taktika vynesla Kometě dvě slibné šance, které neproměnil Zaťovič. I když měl Litvínov v závěru územní převahu, gólově se neprosadil. K vyrovnání mu nepomohla ani závěrečná 47 sekund dlouhá hra bez brankáře.

HC Kometa Brno - HC Verva Litvínov 2:1 (2:0, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Dočekal (Vincour, Štencel), 8. M. Kvapil z trestného střílení - 29. K. Pilař (Sörvik, V. Hübl). Rozhodčí: Čech, Hradil - Brejcha, Špůr. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 7700 (vyprodáno).
Brno: Jekel - O. Němec, Trška, Kováčik, Gulaši, Štencel, Malec, D. Mikyska - M. Erat, H. Zohorna, M. Kvapil - Haščák, V. Němec, Zaťovič - Vincour, L. Čermák, Dočekal - Dostálek, F. Dvořák, Dymáček - M. Novák. Trenéři: L. Zábranský st., Pešout, Pokorný a Haken.
Litvínov: Janus - Gula, Kubát, Sörvik, Z. Sklenička, K. Pilař, F. Pavlík, T. Pavelka - Gerhát, V. Hübl, Lukeš - M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, Šimeček, Trávníček - Babincev, Válek, Jurčík. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Reklama

Související témata: