Hlavní obsah

Jekel poprvé chytal za Kometu od začátku: Kluci perfektně bránili, chválil po těsné výhře spoluhráče

Brno

Po třech nezdarech v řadě s papírově slabšími soupeři brněnští hokejisté zabrali a v přímém souboji o třetí příčku extraligové tabulky vydřeli těsné vítězství 2:1 nad Litvínovem. K výhře Komety notně přispěl brankář Pavel Jekel, který při svém debutu v základní sestavě brněnského týmu inkasoval pouze při dvojnásobné přesilovce soupeře.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Brněnský brankář Pavel Jekel byl hrdinou utkání s Litvínovem.

Článek

„Trenéři se rozhodovali, zda nastoupím já, nebo uzdravující se Marek Čiliak. Nakonec ukázali na mě. Byl jsem trochu nervózní a pár puků jsem pouze vyrazil před sebe, ale kluci tentokrát perfektně bránili a nepouštěli Litvínovské k dorážkám. Z vítězství mám obrovskou radost, kéž bych zůstal v bráně i pro další utkání," říkal nadšeně Jekel, který už v předchozím střetnutí Komety v Karlových Varech střídal chybujícího Vejmelku a ani jednou neinkasoval.

V této sezóně dosud hostoval v prvoligové Třebíči. „Nastoupit ale v nejvyšší soutěži ve vyprodané brněnské hale je přece jen trochu něco jiného. Pro mě to byla obrovská zkušenost. A těší mě, že jsem pomohl ukončit nelichotivou sérii porážek," liboval si Jekel. Vysloužil si za to pochvalu od zkušených spoluhráčů. „Martin Erat mi dokonce po skončení zápasu přivezl puk," cenil si jednadvacetiletý Jekel, jehož v plném hledišti podpořili otec, bratr i přítelkyně.

Litvínovský útočník Robin Hanzl si nemyslel, že Jekel podal nějak mimořádný výkon. „Zdál se mi poněkud nejistý. Udělali jsme chybu, že jsme na něj nestříleli ještě víc. Vždyť aspoň k bodu jsme byli v Brně strašně blízko. Snížili jsme na 1:2 a ke konci jsme si už počínali vabank. Hrozná škoda, že se některá z šancí v závěru neujala," litoval. Dres severočeského mužstva oblékl premiérově ruský forvard Babincev, který se neprosadil do kádru Soči v KHL. „Už měsíc s námi trénuje, mohl by nám pomoct," domníval se Hanzl.

Litvínovského asistenta Darka Stránského mrzel nepovedený vstup do utkání. „Rychle jsme prohrávali 0:2, avšak povedlo se nám vrátit zpátky do zápasu. Snad jen trocha štěstíčka pak chyběla k tomu, abychom si vynutili prodloužení," mínil.

Brněnský asistent Kamil Pokorný naopak kvitoval, že Kometa odčinila nečekanou sváteční prohru z Karlových Varů. „Tým tentokrát zdobilo enormní nasazení, všichni dřeli do úmoru. A na třech bodech má velkou zásluhu debutující Jekel," pochválil svoje hráče.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články