Hlavní obsah

Výtisk stále vládne bojovníkům extraligy

Praha

Neohrožený vládce, hokejový bojovník, který umí přitvrdit. To je vítkovický obránce Jan Výtisk, který vyhrál počtvrté za sebou v sezóně 2016/2017 Radegast index. Poprvé to však bylo velmi těsné vítězství. Výtisk získal za prosinec 68 bodů, druhý Jan Jaroměřský zaostal pouze o jediný bod.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Jan Výtisk z Vítkovic nadále vládne Radegast indexu.

Článek
Fotogalerie

Do posledního prosincového utkání vedl metriku bojovníků olomoucký obránce Jaroměřský, v posledním utkání však urostlý bek ze severu Moravy posbíral celých deset bodů a šel na první místo. "Přiznám se, že jsem to nečekal, protože Honza Jaroměřský vedl o jedenáct bodů. Dokonce už jsem měl připravenou modrou helmu. Ale zápas se povedl mně a vůbec celému týmu, a tak odehraju i leden v helmě zelené," zhodnotil Výtisk minulý měsíc v nejvyšší české soutěži.

Vítkovický celek jede v posledních týdnech na vítězné vlně. Ve všech osmi extraligových zápasech odehraných v prosinci tým ze severu Moravy bodoval, v Champions Hockey League to dotáhl až do čtvrtfinále. "Bodujeme v každém zápase, z těch posledních čtyř jsme vyšli vítězně. Nálada v kabině je dobrá a cítím nadšení do dalších zápasů. Podíl na mém vítězství v Radegast indexu mají i kluci z kabiny, kterým za to patří velký dík," dodal Výtisk.

V celkovém hodnocení RI za celou sezónu má Jan Výtisk 305 bodů. Před druhým Michalem Gulašim vede o 133 bodů.

Co je Radegast index?
Radegast index je parametr statistik, který je od sezóny 2013/14 sledován a zobrazován současně s oficiálními statistikami. Zaměřuje se na bojovnost hráčů. Skládá se z +/- bodů, blokování střel a blokování hráče (hit), což je fyzický kontakt s výjimkou faulu, který vede k zastavení nebo „dohrání“ soupeře. Na základě Radegast indexu je každý měsíc vyhlášen Radegast index hráč měsíce.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec