Hlavní obsah

Hradečtí zuřili. Pešina už ne! oznámil hlasatel. Klub vetoval sudího ihned po zápase. Liberec byl zděšen

Hradec Králové

To se stává opravdu jen zřídka. V poslední době vlastně jen v Hradci Králové, který znovu bleskově vetoval rozhodčího. Ve vypjatém duelu 35. kola hokejové extraligy s Libercem Mountfield vyhrál 3:2, ale tím dění na stadiónu nekončilo. Zloba Východočechů byla značná, ihned po utkání vetovali do konce sezóny Vladimíra Pešinu. Zprávu oznámil hlasatel utkání pár desítek vteřin po závěrečné siréně.

Foto: David Taneček, ČTK

Jaroslav Bednář z Hradce Králové (vlevo) diskutuje s rozhodčím Vladimírem Pešinou.

Článek

"S ohledem na dnešní neprofesionální a pravidlům fair play neodpovídající výkon se vedení klubu rozhodlo do konce sezóny vetovat sudího Vladimíra Pešinu," tlumočil hlasatel názor vedení východočeského klubu.

K podobnému kroku se přitom Hradečtí rozhodli již jednou. V září 2014 obdobně divákům na stadiónu oznámili, že nejsou spokojeni s výkonem Petra Laciny a budou jej v dalších zápasech vetovat.

"Ani jsem to neslyšel, dozvěděl jsem se to až v šatně. Bylo to překvapení," řekl domácí kouč Václav Sýkora. "My jsme byli s kolegy zděšeni. Myslím, že to degraduje naši extraligu, nejvyšší soutěž," reagoval na slova hlasatele liberecký trenér Filip Pešán.

Hradeckým se nelíbily některé verdikty v první polovině utkání. Například desetiminutový postih pro Michala Dragouna za vražení na hrazení a trest do konce zápasu pro Kanaďana Alexe Picarda za sekání.

"Bylo to dost emotivní a s některými výroky jsme nesouhlasili," přiznal Sýkora. "Ale před poslední třetinou jsme si řekli, že si nebudeme všímat rozhodčích," dodal. Domácím se to vyplatilo, ve třetí části dokonali obrat z 0:2 na 3:2.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec