Hlavní obsah

Jen jsem se ohlídl a puk byl pryč, popisoval smolný gól brněnský Vejmelka

Třinec

S plnou nůší smůly přijeli na led vedoucího Třince hokejisté Brna. Na tři góly domácím přihráli a čtvrtý dostali při porážce 1:4 do prázdné branky. Utkání navíc dohrávali bez svého nejlepšího střelce Zaťoviče, který odstoupil s poraněnou rukou. Ztráty počítal ale také Třinec. S poraněním na zlomeninu nosu musel z ledu po faulu Gulašiho obránce Hrabal.

Foto: Adolf Horsinka, ČTK

Brankář Karel Vejmelka z Komety Brno.

Článek
Fotogalerie

Klíčové okamžiky, které rozhodly o brněnské porážce, se odehrály za hostujícím brankářem Karlem Vejmelkou. U prvních dvou branek Třinečtí využili špatných rozehrávek Malce a Ondřeje Němce od zadního mantinelu, definitivní k. o. pak Kometa dostala ve vlastní přesilovce v polovině třetí části, kdy Vejmelka vyrazil za branku pro vyhozený puk, po mantinelu letící gumy se ale nedočkal.

„Chtěl jsem ho zastavit za brankou a ve chvíli, kdy jsem se ohlídl rameno, kdo mi najíždí, se puk odrazil od mantinelu, trefil mě do paty a vyjel před branku. Jenom jsem se podíval pod sebe a už bylo na nějakou reakci pozdě," popisoval klíčový okamžik brněnský gólman.

Opuštěný puk si u tyčky shrábl Irgl a krátce poté, co Brno dokázalo snížit, vrátil Třinci dvoubrankové vedení. „Brno začalo být ve chvíli, kdy snížilo, nepříjemné, navíc mělo po chvíli výhodu přesilové hry. Kdyby srovnali, kdo ví, jak by to nakonec dopadlo," svěřoval se třinecký brankář Šimon Hrubec, jenž se do branky vrátil po čtyřzápasové absenci zaviněné nemocí. „Už jsem se do branky hodně moc těšil, na druhou stranu jsem byl i trošičku nervózní, protože to byla proti Brnu moje letošní premiéra," vykládal Hrubec.

Dvě třetiny si ale třinecký gólman téměř nesáhl na puk. „O to hůře se mi chytalo. Vlítli jsme na ně a v první třetině jsem měl možná dva zákroky," vykládal Hrubec. Svého mladšího kolegy na druhé straně hřiště se zastal. „To se může stát komukoliv, ty nerovnosti u mantinelu bývají. Kája předvedl výborný výkon a Kometu podržel," pravil Hrubec.

Reklama

Související témata: