Hlavní obsah

Pardubice - Karlovy Vary 2:3Poslední Karlovy Vary vyhrály na ledě třináctých Pardubic

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Dvořák 0 : 1
5. P. Sýkora 1 : 1
9. Gorčík 1 : 2
27. Rachůnek 1 : 3
39. Čáslava 2 : 3
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Karlových Varů zvítězili v souboji dvou nejhorších týmů extraligy na ledě Pardubic 3:2 a svému soupeři se v tabulce přiblížili na rozdíl pouhých dvou bodů. Pro Energii to byla teprve druhá výhra z posledních osmi zápasů. Dynamo potřetí za sebou nebodovalo.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Před zahájením duelu Pardubice - Karlovy Vary východočeský klub slavnostně vyřadil dres Josefa Palečka s číslem 10.

Článek

Pardubický klub před samotným utkáním slavnostně vyvěsil dres Josefa Palečka, který vyhrál ligový titul jako hráč s Pardubicemi v roce 1973 a shodou okolností také jako trenér Karlových Varů v roce 2009. Dynamo také do první třetiny zápasu nastoupilo v historických dresech bez reklam.

Pocta legendě však domácím od začátku nevycházela. Energie byla střelecky výrazně aktivnější a brzy si vypracovala zasloužené vedení. Na branku Tomáše Dvořáka ve čtvrté minutě dokázal za chvíli při přesilovce zareagovat Sýkora, ale po pěkné individuální akci Gorčíka z deváté minuty se hosté opět dostali do vedení. Chybující obrana Dynama jim navíc nabízela další šance a před Hüblem bylo neustále rušno.

Postupem času se z prořídlých tribun začal ozývat pískot, až pardubičtí diváci ve druhé třetině úplně ztichli. Jejich trápení navíc umocnil ve 27. minutě Rachůnek, který přízemní ranou od mantinelu zvýšil karlovarský náskok.

Další ránu mohli hosté zasadit při pětiminutové přesilovce za faul Johnsona, ovšem tu si domácí pohlídali. Dynamo se do šancí začalo dostávat až ve druhé polovině zápasu. Tomášek ještě ranou z mezikruží neuspěl, ale Čáslavova tvrdá střela chvíli před pauzou už znamenala snížení.

K dalším možnostem se Pardubice dostávaly ztuha. Karlovy Vary dobře bránily a díky dvěma přesilovkám v řadě držely hru daleko od Honzíka. A to ještě Tomeček pohrdl odkrytou brankou, kterou minul asi ze tří metrů. Nemuselo ho to mrzet dlouho, protože Dynamo bylo v ofenzívě bezzubé. Jedinou vážnější šanci neproměnil Rolinek, proti jehož střele se stihl Honzík přesunout. Zmar Dynama završil v závěru Sýkorův faul a Energie dohrála zápas v klidu.

36. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 2:3 (1:2, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 5. P. Sýkora (Nahodil, Redenbach), 39. Čáslava (Redenbach) - 4. Tomáš Dvořák (Gorčík, Vachovec), 9. Gorčík, 27. T. Rachůnek (Tuominen, Mikulík). Rozhodčí: Hodek, Kika - Blümel, Barvíř. Vyloučení: 6:5, navíc Johnson (Pardubice) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 6414.
Pardubice: J. Hübl - L. Havlík, Schaus, Čáslava, Leduc, Ovčačík, Ščotka, Nedbal - P. Sýkora, Redenbach, Johnson - Klimenta, Nahodil, Rolinek - M. Beran, Tomášek, Hubáček - Bárta, T. Kaut, Starý. Trenéři: P. Rohlík, V. Martinec a Mikeska.
Karlovy Vary: Honzík - Benák, Harant, Sičák, M. Rohan, Rýgl, Tomáš Dvořák, Baránek - Mikulík, Tuominen, T. Rachůnek - Gorčík, Skuhravý, Vachovec - V. Tomeček, Dušek, Mullane - Flek, Gríger, D. Kindl. Trenéři: Tlačil a Antonik.

Reklama