Hlavní obsah

Vítězný dáreček je pro trenéra, radoval se útočník Tybor

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Šest zápasů chyběl na střídačce Vítkovic trenér Jakub Petr. Den po svém příletu z mistrovství světa do 20 let v Kanadě se na ni znovu vrátil a dovedl tým k výhře 4:1 nad Pardubicemi. O druhém vítězství nad Dynamem v této sezóně rozhodly Vítkovice ve druhé třetině, kdy dvakrát využily hru proti třem. „Je fajn, že jsme mu mohli dát vítězný dáreček,“ usmíval se autor vítězného gólu Vítkovic Radoslav Tybor.

Foto: hc-vítkovice.cz/Petr Kotala

Vítkovický útočník Radoslav Tybor překonává pardubického brankáře Jaroslava Hübla.

Článek

Dvakrát jste se proti Pardubicím prosadili v přesilových hrách. Nejprve ve hře čtyř proti třem a pak i ve dvojnásobné výhodě. Cítíte, že se v této disciplíně zlepšujete?

Hodnotil bych to tak, že jsme konečně nějaké góly v přesilovkách dali. Byli jsme ale tentokrát po celý zápas lepší a vyhráli jsme zaslouženě. Po delší době jsme zase dali čtyři góly, tak snad nám to pomůže už v úterý proti Hradci Králové.

Při druhém gólu vám vyšla přesilovková souhra s Ondřejem Romanem, hraje se vám s ním dobře?

Je to výborný hráč a nebyla to první jeho taková přihrávky, kde jsem zakončoval do prázdné branky. Vyšlo nám to, ale potřebujeme naši efektivitu v přesilovkách zvýšit. Zatím to není úplně ono.

Pardubice vám k náskoku asi hodně pomohly svými fauly.

Přijeli asi především bránit a byli hodně zatáhnutí, nám se dařilo přes ně chodit a tam ty fauly vznikaly. Je skvělé, že se nám dařilo je dneska i potrestat.

V Pardubicích jste dlouho hrál, sledujete je? Překvapuje vás, jak mizerně na tom v této sezóně jsou?

Už tam nehraju a soustředím se především na výkony ve Vítkovicích. Ale nějaký čas jsem tam byl a sleduju, jak se jim vede. Skoro všechny kluky tam znám a občas si napíšeme, ale oni taky to, co se v klubu nyní děje, moc neovlivní a musejí si počkat, jak se to všechno vyvine. Můžu jim akorát popřát hodně štěstí v dalších zápasech.

Když jste loni odcházel do Třince, tak jste řekl, že jenom oslabují. Potvrdilo se to?

To se těžko hodnotí, neznám jejich filozofii, ani nevím, jak na tom jsou s penězi. Ale kádr nemají špatný a na to, aby byli v desítce, určitě mají.

Užil jste si utkání proti Pardubicím více? Na ledě vás bylo vidět, dal jste gól, na další přihrál...

Je to tak, na zápasy proti týmům, kde jsem hrál, se vždy těším více. Ať jsou to Pardubice, nebo příští neděli Třinec. Je to trošku specifičtější a mám větší motivaci tyhle týmy porazit.

Po delší době byl na střídačce kouč Jakub Petr. Byla znát jeho přítomnost?

Snažíme se hrát, jak nejlépe umíme pořád. A je jedno, zda na střídačce je, nebo že byl pár zápasů pryč. To, že je tady a že jsme mu dali takový dáreček, je ale fajn.

Reklama