Hlavní obsah

Hradec Králové - Třinec 5:1Hradec po Liberci zničil také vedoucí Třinec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Kukumberg 1 : 0
33. Picard 2 : 0
36. Kane 2 : 1
53. Dej 3 : 1
57. Červený 4 : 1
59. Džerinš 5 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové rozstříleli v 37. kole Tipsport extraligy vedoucí celek tabulky Třinec 5:1. Východočeši porazili Oceláře i potřetí v této sezoně, naplno bodovali již počtvrté za sebou. Mountfield tak navíc během jednoho týdne zdolal po Liberci druhý celek ze špičky tabulky soutěže.

Foto: David Taneček, ČTK

Hradecký útočník Rastislav Dej (vlevo) v souboji s Davidem Noskem z Třince v zápase 37. kola hokejové Tipsport extraligy.

Článek

První část zápasu byla jasně v moci domácích hráčů - především co do počtu vyložených šancí. Její průběh nasměrovala už úvodní minuta, kdy jel sám na bránu domácí Šimánek, jenže gólman Hrubec jeho pokus chytil.

Další velké příležitosti měli Jarůšek s dorážejícím Newtonem a především pak v osmé minutě Picard, jehož střelu však v poslední chvíli skvěle betonem vykopl Hrubec. Patnáct vteřin před koncem se ještě do samostatného úniku dostal Dej, jenže i tentokrát jeho bekhendový pokus lapil třinecký brankář.

Gólová statistika se proto měnila až ve druhé dvacetiminutovce. Hradci Králové se podařilo zužitkovat nápor. Jenže nejprve musel přežít minutu a půl dlouhé oslabení ve třech proti pěti. To se domácím povedlo, dokonce se v oslabení do velké šance dostal Kukumberg. Jeho tvrdá střela však skončila v Hrubcově lapačce. Přesto slovenský útočník ve 26. minutě skóroval, když dloubl puk pod horní tyč.

Hradec v závěru zvýraznil náskok

O sedm minut později předvedl výbornou akci Kanaďan Picard. Ze strany vyjel před bránu a pokořil Hrubce. Vedení 2:0 držel Mountfield tři minuty, pak Třinec velmi rychle využil přesilovku. Po 22 vteřinách snížil ranou bez přípravy Kane.

Třetí třetina byla velmi bojovná. Mountfield se snažil v souboji s vedoucím mužstvem soutěže udržet vedení, proto se soustředil na obranu. Přes ni se Oceláři dostávali před gólmana Rybára jen velmi obtížně. Nepodařila se jim ani přesilovka po Picardově vyloučení za tvrdý náraz do jednoho ze soupeřů. Za něj dostal útočník klasický menší trest a navíc ještě osobní desetiminutový.

Královéhradečtí však byli i dál nebezpeční, proti Köhlerovi však perfektně zasáhl Hrubec. Až sedm minut před koncem se do úniku dostal rychlý Dej a střelou do horního rohu zvýšil na 3:1. Domácí pak potvrdili výhru v oslabení. Třinec v 57. minutě hrál při přesilovce power play a přes celé hřiště skóroval Červený. Výhru pak ještě přikrášlil Dřerinš.

37. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Oceláři Třinec 5:1 (0:0, 2:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 26. Kukumberg, 33. Picard, 53. Dej (Dietz), 57. Červený, 59. Džerinš (Picard, Šimánek) - 36. Kane (Dravecký, Irgl). Rozhodčí: Lacina, Mrkva - Kotlík, Zíka. Vyloučení: 5:5, navíc Picard (Hradec Králové) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 5056.
Hradec Králové: Rybár - Čáp, Vydarený, Gregorc, Dietz, Štajnoch, Newton, Plášil - Červený, Džerinš, Šimánek - Köhler, Bednář, Dej - Jarůšek, Kukumberg, Picard - P. Beránek, T. Knotek, J. Dvořák. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.
Třinec: Hrubec - Roth, Linhart, Jank, M. Doudera, Stebih, Nosek - Irgl, Kane, Špirko - Dravecký, Kreps, Rákos - Hrňa, Marosz, J. Petružálek - Hladoník, M. Kovařčík, Chmielewski - od 21. navíc Cienciala. Trenéři: Kýhos, Mucha a B. Kopřiva.

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice