Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Chomutov 2:3Mladá Boleslav podlehla Chomutovu, rozhodl Vondrka

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Lenc 1 : 0
21. Vondrka 1 : 1
22. Huml 1 : 2
43. Urban 2 : 2
51. Vondrka 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi prohráli ve 37. kole Tipsport extraligy s Chomutovem těsně 2:3. Piráti bodovali naplno potřetí za sebou a udržují kontakt s první šestkou, na níž ztrácí jediný bod. Utkání rozhodl v polovině třetího dějství útočník Michal Vondra svou druhou trefou v utkání.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Chomutovský útočník Michal Vondrka (vlevo) se raduje z gólu - ilustrační foto.

Článek

V domácím brankovišti nastoupil poprvé od úvodních minut Maxwell, který měl na začátku více práce. Na vině byly především dvě úvodní přesilovky Chomutova. V první šanci domácích se ocitl navrátilec do sestavy Vampola, ale zblízka trefil jen gólmana Laca. Hodně aktivní byl pak v úvodní přesilovce domácích Trončinský - nejprve z dobré pozice střílel nad, neujala se ani následná šance, kdy se z kruhu řítil na hostující branku.

Své umění musel následně domácím divákům naplno předvést Maxwell, jenž se ale stihl včas přesunout proti střele Vondrky. Chomutov pak mohl jít do vedení dokonce ve vlastním oslabení, Maxwell však proti Kämpfovi obstál. A tak udeřilo na druhé straně, kdy Lencovi připravil vedoucí trefu parádní nahrávkou Musil. Krátce poté skončil zápas pro domácího beka Šticha. Ten během strkanice udeřil holí do obličeje Humla a k pětiminutovému trestu za krvavé zranění vyfasoval ještě trest do konce utkání.

Piráti si přenesli ještě tři minuty z přesilovky do druhé části hry a po minutě se mohli radovat z vyrovnání: Vondrka se dostal k dorážce, a protože v brankovišti ležel Kučný, nemohl Maxwell zasáhnout. Přesilovka Chomutova pak pokračovala a samotný Huml potrestal Boleslav podruhé. Vyloučení Šticha tak přišlo Bruslaře hodně draho. Domácí ztráta vedení vybudila ke zvýšené aktivitě a byla to Boleslav, kdo ve druhé třetině udával tempo hry. Například Hyka ale v dobré pozici pálil jenom do Laca.

Vondrka rozhodl v závěru

Na druhé straně se k dorážce dostal Tomica a Maxwell předvedl parádní zákrok vykopnutým betonem. Domácí brankář pak potřeboval nabrousit brusle, na pět vteřin ho proti nahradil Lukáš. Po úpravě výstroje se americký brankář vrátil zpět do branky. Bruslaři i ve zbytku třetiny tlačili, ale Laco v brance Pirátů všem atakům odolal.

Mladoboleslavští si svou aktivitu přenesli i do třetího dějství a po necelých třech minutách za ní byli odměněni vyrovnáním, když se před Lacem nejlépe zorientoval Urban. Deset minut před koncem při hře čtyř proti čtyřem chyboval za červenou čarou domácí kapitán Hanzlík a Vondrka vyřešil nabídnutý samostatný únik úspěšným blafákem do forhendu.

Chomutov mohl zvýšit svůj náskok v přesilovce, jenže Valachova střela se otřela jen o tyčku. Definitivu mohl dát hostům i Vondrka, ale také on trefil pouze tyč. Mrzet jej to ale nemuselo. Domácí to sice v závěrečné minutě zkusili ještě bez brankáře, ale Chomutov už svou výhru uhájil.

37. kolo hokejové Tipsport extraligy:
BK Mladá Boleslav - Piráti Chomutov 2:3 (1:0, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 18. Lenc (Musil, Jan Hanzlík), 43. Urban (Vampola) - 21. Vondrka (Rutta, Skinner), 22. Huml (Valach, Flemming), 51. Vondrka. Rozhodčí: Pešina, Úlehla - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 5:6, navíc Štich (Mladá Boleslav) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:2. Diváci: 2754.
Mladá Boleslav: Maxwell (35:27-35:32 Lukáš) - Stříteský, T. Voráček, Kurka, Jan Hanzlík, Kučný, Štich, Trončinský - Hyka, Musil, Lenc - Pospíšil, Klepiš, L. Pabiška - M. Látal, Žejdl, Jonák - Urban, Vampola. Trenéři: F. Výborný a Žabka.
Chomutov: Laco - Skinner, R. Havel, Rutta, Valach, Flemming, Kudělka - Vondrka, Huml, Tomica - Skokan, Raška, Slenář - Koblasa, Kämpf, Poletín - Hlava, Štovíček, Lauko. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Reklama

  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice