Hlavní obsah

Kometa se přiblížila čelu tabulky. Ve vítězném zápase s Libercem ale zřejmě přišla o Erata

Hokejisté Komety si po nezdarech se Spartou a v Třinci vyšlápli v emotivním duelu na obhájce titulu z Liberce. Především díky dvěma využitým přesilovkám zdolali mistra 3:0 a přiblížili se čelu extraligové tabulky.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Martin Erat z Brna brzdí před brankářem Liberce Jánem Lašákem.

Článek

„Je to paráda. Hlavně kvůli našim skvělým fandům jsme potřebovali už nutně vyhrát. Zaplaťpánbůh za důležité tři bodíky," oddechl si brněnský útočník Tomáš Vincour, který v páté minutě zužitkoval v početní výhodě přesnou Čermákovu přihrávku ve vedoucí trefu a pět minut před koncem znovu v přesilovce pro změnu nahrál na klíčový druhý gól Komety Hynku Zohornovi. „Perfektně se natlačil před bránu, stačilo mně trefit jeho hokejku," pochválil spoluhráče.

Vincourovi nevadila značná soupeřova agresivita. „Mám podobně vyhecovaná utkání strašně rád. Liberec je top tým, vítězství si strašně cením," liboval si.

Brněnský asistent Petr Haken pochválil svoje mužstvo za enormní bojovnost a obětavost. „Střetnutí bylo vyrovnané, ale my jsme si přece jen vytvořili víc střeleckých příležitostí. Konečně nám vyšel vstup do zápasu a v závěru jsme vyšperkovali velmi dobrý výkon dalšími dvěma góly," měl radost.

Jeho mužstvo ovšem utrpělo i nepříjemnou ztrátu. K Čiliakovi, Káňovi a Zaťovičovi přibyl na marodku Komety zkušený Martin Erat s podezřením na zlomené zápěstí. Zranění utrpěl poté, co ho liberecký bek Ševc nepříjemným atakem ztrestal za najetí do brankáře Lašáka. „Přesnou diagnózu z vyšetření v nemocnici zatím neznám, ale podle prvních zpráv to s Martinem moc dobře nevypadá," sdělil po zápase Haken. „Od Ševce to však nebylo nic zákeřného," hájil svého obránce kouč Severočechů Filip Pešán.

Hlavní příčinu porážky však přesto viděl v nedisciplinovanosti svých hráčů. „Zákroky, po nichž jsme v oslabení inkasovali, byly zbytečné. Proto jsme nezískali ani bod, k němuž jsme měli docela blízko," posteskl si trenér Liberce.

Jeho celek dlouho držel nad vodou skvěle chytající brankář Ján Lašák, který v úvodní třetině dokonce zneškodnil i nájezd dvojice brněnských kanonýrů Erat - Kvapil. „Ale první gól si vyčítám, měl jsem si před ním počínat aktivněji," kál se trochu.

Reklama

Související témata:
  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice