Hlavní obsah

Oba bojují o předkolo, nyní si Zlín s Olomoucí mění hráče

Aktualizováno

Na dálku spolu bojují o elitní desítku, která zajišťuje postup do předkola play off hokejové extraligy, nyní se se Zlín s Olomoucí dohodly na vzájemné výměně hráčů do konce sezóny. V týmu Beranů bude do konce sezóny hostovat útočník David Ostřížek, opačným směrem putuje na stejně dlouhou dobu forvard Roman Vlach.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Roman Vlach (v modrém) míří ze Zlína do Olomouce

Článek

První impuls k uskutečnění trejdu vzešel od Hanáků, Zlín následně souhlasil. „Výměna vyplynula ze současné situace obou klubů. Pro nás je David vhodným typem hráče, silově disponovaný. Pro Romana se naskýtá šance ukázat se v jiném klubu," prohlásil trenér Beranů Robert Svoboda.

Sedmadvacetiletý Vlach, zlínský odchovanec, nastupoval v extralize kromě mateřského klubu ještě za Karlovy Vary a Liberec. V probíhající sezóně zaznamenal ve 35 zápasech osm gólů a pět asistencí.

O rok mladší Ostřížek oblékal v nejvyšší soutěži dres Třince, Brna a Olomouce. Za Hanáky v tomto ročníku vstřelil tři branky a přidal jedenáct přihrávek.

Oba hráči by za nové kluby mohli nastoupit už v pátečním 38. kole. V něm Zlín hostí Hradec Králové, Olomouc přivítá Vítkovice.

Reklama

Související témata: