Hlavní obsah

Extraliga má nového lídra. Sparta udolala Vary až v prodloužení, Třinec prohrál

vat, škvSport.cz
Aktualizováno

Hokejová Tipsport extraliga má po 38. kole nového lídra. Do čela poskočil Liberec, který doma porazil v souboji dvou posledních mistrů Litvínov 2:1. Severočeši přeskočili o dva body Třinec, jenž prohrál s Mladou Boleslaví 0:3. S chutí si zastříleli hráči Chomutova. Piráti přehráli Brno 6:3, když hattrick vstřelil Vladimír Růžička ml. Zlín si poradil s Hradcem Králové 4:1. Pardubice prohrály s Plzní 2:3. Olomouc smetla Vítkovice 5:0. Dnešní program zakončil duel Sparty s Karlovými Vary. V prodloužení o výhře Pražanů 2:1 rozhodl Lukáš Pech.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Branko Radivojevič z Liberce slaví svoji trefu do sítě Litvínova.

Článek
Fotogalerie

Hráči Mladé Boleslavi o svém triumfu nad Třincem rozhodli v úvodní dvacetiminutovce. V rozmezí devíti vteřin se prosadili Klepiš s Musilem a Středočeši se rázem dostali do dvoubrankového náskoku. Ten ještě navýšil v polovině střetnutí Hyka. Bruslařský klub zvítězil po dvou porážkách v řadě, Třinci skončila šestizápasová vítězná šňůra na domácím ledě. První čisté konto si v mladoboleslavském dresu připsal brankář Brandon Maxwell.

Zaváhání Ocelářů využil Liberec, který zásahem Radivojeviče čtyři minuty před koncem udolal Litvínov 2:1. Bílí Tygři vyzráli na Vervu poprvé ve třetím duelu v sezóně. Za Severočechy poprvé po svém návratu z KHL nastoupil útočník Jakub Valský.

Do sestavy Chomutova se po třízápasové odmlce vrátil Vladimír Růžička ml. A byl to právě sedmadvacetiletý forvard, kdo byl hlavní hvězdou. Odchovanec Slavie vstřelil hattrick a výrazně pomohl Pirátům zdolat Brno 6:3.

Hokejová Tipsport extraliga, 38. kolo:
Třinec - Mladá Boleslav 0:3
Branky: 3. Klepiš, 3. Musil, 33. Hyka
Liberec - Litvínov 2:1
Branky: 30. Bulíř, 56. Radivojevič - 22. M. Hanzl
Chomutov - Brno 6:3
Branky: 5., 10. a 47. Růžička, 25. Tomica, 31. Vondrka, 43. Rutta - 23. Haščák, 26. R. Zohorna, 60. Gulaši
Zlín - Hradec Králové 4:1
Branky: 11. Holík, 24. Šťastný, 39. Popelka, 60. Kotvan - 19. Šimánek
Pardubice - Plzeň 2:3
Branky: 48. a 55. Sýkora - 18. Indrák, 33. Moravčík, 44. Kubalík
Olomouc - Vítkovice 5:0
Branky: 19. Burian, 20. Strapáč, 41. Ondrušek, 56. Laš, 60. Vyrůbalík
Sparta - Karlovy Vary 2:1 po pr.
Branky: 36. Kumstát, 64. Pech - 42. Rohan

Hamrlík se dočkal ocenění

Start zápasu ve Zlíně byl o pár minut zpožděn, protože se na stadiónu Luďka Čajky konal slavnostní ceremoniál na počest jednoho z trenérů Ševců Martina Hamrlíka, jehož dres byl vyvěšen pod střechu. Domácí nastoupili, vzhledem k oslavě 88. výročí od vzniku klubu, v retro dresech.

Moravané dokázali, že se jim v poslední době daří a po trefách Holíka, Štastného, Popelky a Kotvana slavili vítězství 4:1. O jediný úspěch hostů se postaral Šimánek.

Hokejisté Olomouce se poprvé v sezóně dočkali vítězství nad Vítkovicemi. Svěřenci Zdeňka Venery přejeli Ostravany 5:0 a přerušili sérii čtyř proher. Naopak Dolejš a spol. padli počtvrté z posledních pěti duelů.

Indiáni mají momentálně nejlepší formu ze všech týmů extraligy, což potvrdili i na ledě Pardubic. Plzeň v Tipsport Aréně vyhrála 3:2 a ze tří bodů se radovala popáté za sebou. Oproti tomu Dynamo si připsalo pátou porážku v řadě.

Ačkoliv byla Sparta proti posledním Karlovým Varům jasným favoritem, o své výhře rozhodla až v prodloužení. Vítěznou branku vstřelil bývalý hráč Energie Lukáš Pech. V sestavě Západočechů se objevil ruský obránce Viktor Baldajev, který se s klubem dohodl na zkoušce do 30. ledna.

Reklama

Související témata: