Hlavní obsah

Liberec - Litvínov 2:1Liberec udolal Litvínov a vyhoupl se do čela extraligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Hanzl 0 : 1
30. Bulíř 1 : 1
56. Radivojevič 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce udolali ve šlágru 38. kola extraligy na svém ledě Litvínov 2:1 a vyhoupli se do čela tabulky. Bílí Tygři využili zaváhání dosud vedoucího Třince, před kterým mají nyní dvoubodový náskok. Litvínov zůstává i přes dnešní porážku čtvrtý. Velmi vyrovnaný duel dvou posledních mistrů rozhodl vítěznou brankou čtyři minuty před koncem liberecký kapitán Branko Radivojevič a dokonal tak obrat. Liberec porazil Vervu poprvé v této sezoně.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Michal Bulíř z Liberce přijímá gratulace od spoluhráčů poté, co vstřelil gól do sítě Litvínova.

Článek

Hned v první minutě prověřil Lašákovu připravenost dělovkou Pilař. Na druhé straně dobře střílel Vantuch. Liberec si zahrál první přesilovku v zápase, nebezpečná byla zejména rána Pyrochty. Poté si vytvořila tlak domácí čtvrtá formace; Vlach s Procházkou ale kotouč za Januse nedotlačili. Přesilovou hru si zahrála také Verva, Lašák se v ní vytáhnul proti Kubátově ráně.

Skóre poté mohli otevřít Vantuch s Mikyskou, jejich dobré šance ale pokryl Janus. S obtížemi si poradil také s dělovkou Vitáska. V samém závěru první třetiny měl ještě obrovskou šanci hostující Kubát, který dokázal překonat i Lašáka. Gólovou radost mu ale sebral skvělým obranným zákrokem duchapřítomný útočník Bulíř.

Na začátku druhého dějství už se ale Litvínovští mohli radovat. Martin Hanzl si poradil v situaci jeden na jednoho s Mojžíšem a nadvakrát procedil kotouč za Lašáka. Liberec mohl odpovědět v početní výhodě, ve které Mikyska pěkně nabíjel Svačinovi, Janus byl však u své tyče včas. V polovině utkání už se ale Bílí Tygři gólu v přesilové hře dočkali: Radivojevič posunul na Bulíře a ten tvrdou střelou bez přípravy vyrovnal.

Do vedení pak mohl poslat domácí Svačina, jenže v brejkové situaci přestřelil Janusovu branku. Na opačné straně poté sklepnul Válek Reichlovo nahození a puk skončil v brance. Rozhodčí však po poradě s kolegou u videa branku neuznali kvůli hře vysokou holí.

Do třetí části Tygři vlétli a gól měl na hokejce Ordoš, Janus se ale vyznamenal. Liberecký nápor poté přibrzdila dvě oslabení, domácí se však bez větších potíží ubránili. Ihned po návratu z trestné lavice se do šance dostal Ševc, Janus jeho pokus ukryl v lapačce. Neprosadil se ani navrátilec z KHL Valský, jehož střela mířila těsně vedle hostující branky.

V 56. minutě už byl ale nápor domácích korunován gólem. Na brankovišti se prosadil dorážkou Radivojevič a poslal Liberec do vedení. Odpovědět mohl hned vzápětí Trávníček, tváří v tvář Lašákovi však neuspěl. V samém závěru to ještě Verva zkusila bez brankáře, Liberec si ale už výhru nenechal vzít.

38. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Verva Litvínov 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 30. Bulíř (Radivojevič), 56. Radivojevič (Bulíř, Vitásek) - 22. M. Hanzl (M. Hořava, Z. Sklenička). Rozhodčí: Hribik, Bejček - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. Diváci: 5555.
Liberec: Lašák - Vitásek, Ševc, Pyrochta, Derner, Mojžíš, Plutnar - J. Stránský, Bližňák, L. Krenželok - Valský, Bulíř, Radivojevič - Svačina, Mikyska, Ordoš - M. Procházka, Vantuch, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.
Litvínov: Janus - Gula, Kubát, K. Pilař, Z. Sklenička, F. Pavlík, Frolo, K. Černý - Gerhát, V. Hübl, Lukeš - Jurčík, M. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, Havlíček, Trávníček - Dufek, K. Reichel, Válek. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Reklama

Související témata: