Hlavní obsah

Věřím, že napotřetí už Třinec porazíme, říká útočník Vítkovic David Květoň

Ostrava

Potřetí v této extraligové sezóně se proti sobě v neděli postaví hokejisté Vítkovic a Třince. Oba předchozí duely vyhráli třinečtí Oceláři, kteří nejprve na ostravském ledě zvítězili vysoko 5:0 a uspěli i ve stém vzájemném derby v domácí Werk Aréně, kde udolali Vítkovice 3:2 v prodloužení.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Radoslav Tybor (vlevo) a David Květoň z Vítkovic se radují ze vstřelené branky - ilustrační foto.

Článek

Útočník Vítkovic David Květoň, který s Třincem v roce 2011 slavil zatím jediný klubový mistrovský titul, věří, že napotřetí se už budou radovat Vítkovičtí. „Je to pro všechny velká výzva. Ještě jsme s nimi letos nevyhráli, takže by bylo krásné je doma porazit," říká Květoň.

Novojičínský odchovanec oblékal dres Třince pět sezón, a přestože už mezitím hájil barvy Mladé Boleslavi či Chomutova, je pro něj bitva s Třincem stále svátkem. „Je to derby. V Moravskoslezském kraji se to bere hodně prestižně. Nám to v podstatě může být jedno, protože jde o stejné tři body, jako proti někomu jinému, ale celý kraj a všichni fanoušci to berou hodně atraktivně, takže Třinec je nejvíc. I proto, že jsem tam byl docela dlouho a stále tam pár kluků znám," svěřuje se 29letý útočník.

V prvním letošním měření sil na vítkovickém ledě triumfoval Třinec. Hrou až tolik ne, byl však maximálně trpělivý v obraně a produktivní v útoku. K výhře 5:0 mu stačilo pouhých šestnáct střel. „S Třincem musíme hrát totálně zodpovědně. Jiná šance není. Právě v tom jsme pohořeli. Když budeme dodržovat to, co máme a budeme makat naplno, můžeme porazit každého. O tom jsme se už nejednou v této sezóně přesvědčili," upozorňuje Květoň.

Utkání Vítkovice - Třinec začíná v Ostravar Aréně v neděli v 15.30 hodin. „Doufám, že přijde plná hala, že bude vyprodáno. Hraje se v neděli, je to Třinec, který vede ligu. Co víc si přát?" zve fanoušky do ochozů Květoň.

Reklama

Související témata: