Hlavní obsah

Do olomouckých vrat jsme bušili marně, smutnil útočník Komety Káňa

Brno

Po pátečním nezdaru v Chomutově nečekaně selhali i doma s Olomoucí (1:3). Hokejisté Komety procházejí herní krizí, jejímž důsledkem je pád na čtvrté místo extraligové tabulky. Zklamaní brněnští fanoušci si poprvé v sezóně na svoje hráče občas nespokojeně zapískali.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Radost hráčů Olomouce. Ilustrační foto.

Článek

„Já jsem to v zápalu boje moc nevnímal, ale jejich názor respektuju. My jsme určitě nic neodflákli, avšak s jedním vstřeleným gólem se vyhrává jen výjimečně. Z naší strany to bylo marné bušení do olomouckých vrat bez brankového efektu," říkal útočník Jan Káňa, který se po zranění vrátil do sestavy Komety. Připustil, že Brňanům nyní schází sebevědomí. „Musíme si to nastavit v hlavách tak, abychom se v pátečním duelu se Zlínem znovu vrátili na vítěznou vlnu," plánoval.

Kapitán Komety Leoš Čermák si nechtěl černé myšlenky připustit. „Všichni makáme na doraz, ale momentálně nám to prostě nelepí tak jako na začátku sezóny. Několikrát puk poskakoval po brankové čáře, avšak za ni bohužel nepropadl. Zlomovým okamžikem byla asi za stavu 1:2 naše neproměněná přesilovka pět na tři. Útlum přijde během sezóny na každé mužstvo, my se s tím musíme popasovat," přemítal. Čermák se nevymlouval na absence dlouhodobě zraněných opor M. Erata a Zaťoviče. „Chybějí nám samozřejmě hodně, ale máme dost jiných hráčů, kteří by je měli nahradit," tvrdil.

Olomoučtí navázali v Brně na předchozí triumf s Vítkovicemi, venku zvítězili poprvé od 2. října. Jejich výhru pečetil třetím gólem útočník Miroslav Holec, který v Kometě v minulosti působil. „Ze tří bodů mám obrovskou radost, doslova jsme je ubojovali," zářil. Hanáci stále drží reálnou šanci na předkolo play off. „Tabulku se snažím moc nesledovat, ale když budeme dál vyhrávat, nemusí být elitní desítka zdaleka ztracená," domníval se.

Olomoucký asistent Jan Tomajko souhlasil. „Nesmíme se ovšem teď opájet tím, že jsme za víkend vydolovali krásných šest bodů. Je to pro nás rozhodně obrovská vzpruha, musíme však bojovat ze všech sil dál. Ke každému zápasu budeme teď až do konce základní části soutěže přistupovat tak, že je to ten nejdůležitější v sezóně," stanovil Tomajko.

Olomoučtí momentálně ztrácejí na dvanáctém místě extraligové tabulky na desátou Mladou Boleslav pět bodů, mají však dvě utkání k dobru.

Reklama

Související témata: