Hlavní obsah

Z Pirátů doktoři. Podívejte se, jaké dresy ve stylu lékařských plášťů oblečou Chomutovští

Praha

Fanouškům, kteří v neděli zavítají do Chomutova na extraligové utkání domácích Pirátů proti hokejistům Vítkovic, se naskytne nevšední podívaná. Svěřenci kouče Vladimíra Růžičky totiž odehrají duel 41. kola ve speciálních dresech bez reklam připomínajících lékařské bílé pláště. Ty následně poputují do aukce a výtěžek z nich podpoří místní nemocnici.

Foto: Jan Pidrman (Piráti Chomutov)

Chomutovští hokejisté David Kämpf (vlevo) a Jan Rutta představili speciální dresy, ve kterých Piráti nastoupí v neděli proti Vítkovicím.

Článek
Fotogalerie

V nakreslené kapse zastrčené dvě tužky, pod nimi visačka se jménem lékaře a nechybí pochopitelně ani fonendoskop. Tak budou vypadat nedělní pirátské uniformy.

„Myslel jsem si, že přijde jen růžová varianta našeho loga, ale tohle se mi moc líbí. Je to vtipné," přiznává chomutovský obránce Jan Rutta, že design dresů se opravdu povedl.

Právě v neděli chomutovský hokejový klub startuje na podporu tamní nemocnice událost, ze které by rád udělal každoroční tradici.

„Podstatou akce je podpora konkrétních projektů nemocnice, ocenění zdravotnického personálu a vytvoření pozitivní atmosféry mezi lidmi," uvedl David Dinda, donedávna výkonný ředitel Pirátů, s tím, že letos výtěžek z fanouškovské aukce dresů půjde na dovybavení mamografického centra.

„Ještě jsem se s tím nesetkal, ale je to super nápad a perfektní akce," uznává slovenský gólman Severočechů Ján Laco.

Reklama