Hlavní obsah

Brno - Zlín 2:4Hokejisté Brna prodloužili krizi, doma prohráli se Zlínem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Haščák 1 : 0
34. Říčka 1 : 1
45. Kotvan 1 : 2
50. Holík 1 : 3
57. Káňa 2 : 3
60. Řezníček 2 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Komety Brno prohráli ve 40. kole extraligy se Zlínem 2:4 a prodloužili svou výsledkovou krizi. Neuspěli v pěti z posledních šesti zápasů, získali v nich pouze tři body a v tabulce klesli na páté místo. Naopak Zlín, kterému výrazně pomohl kromě brankáře Libora Kašíka jedním gólem a dvěma asistencemi k úspěchu Petr Holík, vyhrál už pět z posledních sedmi utkání.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Brna Marek Čiliak, Zdeněk Okál ze Zlína a Jan Štencel z Brna

Článek

Zajímavá scénář dostal zápas hned v úvodních třech minutách. Ve 2. minutě se dostal do úniku Honejsek, kterého stačil Gulaši zastavit jen faulem. Trestné střílení ale zlínský útočník neproměnil. O pouhých 79 sekund později nechali hostující zadáci před Kašíkem volného Haščáka, jenž po Vincourově přihrávce otevřel skóre utkání.

Po inkasované brance vsadil Zlín na důraznou útočnou hru. Vytvořil si převahu a soupeři důsledným napadáním hodně komplikoval rozehrávku. Kometa se dostala pod tlak a často se místo založeného protiútoku osvobozovala jen vyhazováním kotouče z obranné třetiny. Převahu ale Zlín nedokázal zúročit, v koncovce postrádal přesnost.

Ve druhé třetině se scénář zápasu otočil. Kometa zpřesnila hru, zvýšila bojovnost i agresivitu. Brankář Kašík ale statečně odolával ostré palbě. Zlínu se podařilo v této části založit jen dvě vážnější akce. Ve 29. minutě brankář Čiliak zlikvidoval sólový únik Veselého. O pět minut později ale brněnský gólman nestačil zareagovat na Říčkovu střelu, která mu proklouzla do sítě.

Zlínu dopomohla v poslední třetině k získání jednobrankového náskoku využití přesilová hra. Střelu obránce Marušáka stačil Čiliak vyrazit jen před Kotvana, který jej pohotově prostřelil. Vzápětí zachránila brněnského brankáře po střele Holíka horní tyčka. O tři minuty později mířil Holík přesněji, na jeho střelu k tyči Čiliak nedosáhl.

Čtyři minuty před koncem se podařilo Káňovi vstřelit kontaktní gól. Vyrovnat ale Kometě nedokázala. Zlín dohrával posledních 86 sekund v oslabení. Přesto se mu při power play Brna podařilo gólem Řezníčka 26 sekund před koncem pečetit svou výhru.

40. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - PSG Zlín 2:4 (1:0, 0:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 4. Haščák (Vincour, F. Král), 57. J. Káňa II (Trška, Vincour) - 34. Říčka (Blaťák, P. Holík), 45. Kotvan (Marušák, P. Holík), 50. P. Holík (D. Šťastný), 60. Řezníček. Rozhodčí: Čech, Hejduk - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 7700 (vyprodáno).
Brno: Čiliak - O. Němec, F. Král, Štencel, Trška, Gulaši, L. Zábranský ml, Vágner, Malec - Vincour, L. Čermák, Haščák - H. Zohorna, V. Němec, J. Káňa II - R. Zohorna, Nečas, M. Kvapil - Dostálek, F. Dvořák, Dočekal. Trenéři: L. Zábranský st., Pešout, Pokorný a Haken.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Blaťák, Řezníček, Žižka - D. Šťastný, P. Holík, Říčka - Bukarts, Popelka, Honejsek - Okál, Chytil, O. Veselý - Kubiš, Sedláček, Ostřížek. Trenéři: Robert Svoboda, M. Hamrlík a R. Hrazdira.

Reklama

Související témata: