Hlavní obsah

Šimek se vrátil ve velkém stylu, hattrickem Gordieho Howea! Odejde do NHL?

Josef PešoutSport.czPrávo

Ve velkém stylu se vrátil na extraligový led liberecký obránce Radim Šimek. Po šestizápasové absenci zaviněné zdravotními problémy byl ústřední postavou lídra tabulky při vítězství Bílých Tygrů 3:1 nad Plzní. Šimek přitom stihl v utkání tzv. hattrick Gordieho Howea - vstřelil gól, připsal si asistenci a ještě se popral. A přiznal, že se o něj zajímá klub z NHL.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radim Šimek z Liberce a Jakub Lev (vzadu) z Plzně v šarvátce na konci třetí třetiny.

Článek

Co je pravdy na tom, že si vás vyhlédli zástupci klubu San Jose Sharks ze zámořské NHL?

Neměl jsem informaci, že by v Liberci na zápase s Plzní byli skauti ze San Jose. Jsme ale pořád v kontaktu a uvidíme, jak se to bude dál vyvíjet.

Jak vnímáte svoji rozmanitou bilanci v souboji se Západočechy?

Co na to říci? Nevím, jak to přesně je s tím nezvyklým hattrickem, ale hned mi to takhle sdělil a připomněl Martin Ševc (úsměv). A pokud jde o produktivitu, měl jsem i trochu štěstí. První gól nás uklidnil. Nejvíc si cením toho, že jsme vyhráli doma a zvýšili svůj náskok v tabulce před Třincem na sedm bodů.

Desátou brankou v sezóně jste vyrovnal své osobní maximum v extralize.

Nijak zvlášť to nevnímám. Jsem rád, že jsem odehrál celé utkání, i když jsem nebyl ještě stoprocentně zdravotně v pořádku. Divil jsem se, že jsem zápas fyzicky zvládl, protože jsem absolvoval jen tři tréninky. Předtím jsem ale hrál s velkým časovým vytížením přes dvacet minut za zápas a snad mi z kondice něco zůstalo. Věřím, že mě vítězství znovu psychicky nakopne, tělo se začne chovat podle mých potřeb a dostanu se znovu do formy, jakou jsem měl před nucenou pauzou.

Jak jste zápas prožíval?

Hlavně jsem se na něj těšil, jelikož na tribuně jsem docela trpěl. A nebavilo mě se na hokej jen koukat. Jsem rád, že jsme duel s Plzní zvládli. Mrzí mě jen inkasovaný gól jedenáct sekund před koncem první třetiny. To by se stávat nemělo. Nechci říkat, že Plzeň je nekvalitní tým, ale kdyby tu hrál ještě kvalitnější soupeř, mohli jsme to mít těžší. Takových výpadků se musíme vyvarovat.

Myslíte už na nedělní utkání s Karlovými Vary?

Snažím se dělat maximum pro regeneraci, abych se zbavil bolestí zad. Chodím každé ráno cvičit s fyzioterapeutkou. S Vary to bude těžký zápas. U nich jsme nečekaně prohráli, což chceme odčinit. Vary jsou houževnatým soupeřem a čekám podobný odpor z jejich strany jako od Plzně. Navíc máme marodku, když se ještě zranil Tomáš Mojžíš.

Reklama