Hlavní obsah

Brno s Třincem utnuly sérii proher. Pro Litvínov je zlínský zimák snad zakletý

škv, novSport.cz
Aktualizováno

Hokejisté brněnské Komety zejména díky hattricku Hynka Zohorny vyhráli ve šlágru 41. extraligového kola v Hradci Králové 4:3 po prodloužení a ukončili sérii tří porážek. Mistrovský Liberec otočil ve třetí třetině zápas s Karlovými Vary a po výhře 3:2 má na čele už osmibodový náskok před druhým Třincem, který udolal 3:2 po prodloužení Plzeň. Pardubice už podeváté v řadě prohrály se Spartou, Litvínov nedokázal zlomit prokletí zlínského zimního stadiónu, kde neuspěl už sedm let! Chomutov porazil 5:3 Vítkovice, Mladá Boleslav v souboji týmů bojujících o postup do elitní desítky uspěla v Olomouci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaroslav Hlinka ze Sparty (druhý zleva) oslavuje se spoluhráči gól proti Pardubic.

Článek
Fotogalerie

Sparta se po postupu do finále Ligy mistrů vrátila na domácí scénu výhrou 3:2 nad Pardubicemi, které tak zdolala už podeváté za sebou. Naposledy Dynamo uspělo proti Pražanům před více než dvěma lety. Domácí měli už v polovině utkání tříbrankový náskok, když se dvakrát trefil Slovák Cingel. Pardubice na přelomu druhé a třetí třetiny snížily na rozdíl jediné branky, víc už ale nestihly, a tak i nadále čekají v roce 2017 na tříbodový zisk. V normální hrací době se ho nedočkaly už osm duelů. Kouč Miloš Holaň tak ve druhém utkání na lavičce Východočechů zažil premiérovou prohru.

Druhý Třinec sice utnul sérii čtyř proher, po triumfu 3:2 po prodloužení nad Plzní ale na plný bodový zisk čeká už pět duelů. Oceláři přitom měli snový start, už v osmé minutě vedli 2:0. O náskok ale přišli, a tak brali zavděk aspoň dvěma body po trefě Irgla z první minuty prodloužení.

Chomutov v lékařských pláštích úspěšný

Chomutov nastoupil proti Vítkovicím ve speciálních dresech připomínajících lékařské pláště, které následně poputují do aukce, a výtěžek z nich půjde na vybavení tamní nemocnice. A Piráti slavnostní odpoledne zvládli i na ledě, Ostravany zdolali 5:3 a připsali si šestou výhru z posledních sedmi zápasů. Vítkovice venku potřetí v řadě nebodovaly.

Ztráty Třince využil Liberec, který má na čele extraligy už osmibodový náskok na druhé Oceláře. Mistr se ale proti posledním Karlovým Varům nadřel víc, než možná před zápasem očekával. Energie totiž ještě ve 49. minutě vedla pod Ještědem 2:0, pak ale Bílí tygři během 59 vteřin po zásazích Ordoše s Jelínkem srovnali, aby právě druhý jmenovaný rozhodl v 56. minutě svým druhým gólem o výhře 3:2 favorizovaného celku, který neztratil ani bod už čtyři duely.

Hynek Zohorna pomohl Kometě hattrickem

Velice důležitý souboj týmů usilujících o průnik do elitní desítky zvládla lépe Mladá Boleslav, která vyhrála v Olomouci 4:2. Hanáci tak nedokázali navázat na své poslední tři zápasy, v nichž s celkovým skóre 11:1 neztratili ani bod. Středočeši rozhodli třemi trefami v závěrečném dějství, do kterého vstupovali s jednogólovým mankem. Tomáš Hyka se prosadil dvakrát.

Kometa ve šlágru kola zvítězila v Hradci Králové 4:3 v prodloužení a po třech prohrách v řadě se tak konečně dočkala bodového zisku. Vděčí za něj především Hynku Zohornovi. Šestadvacetiletý útočník v probíhající sezóně vstřelil jen tři branky, nyní stejný počet gólů nasázel Východočechům v jediném zápase. Ve čtvrté minutě prodloužení rozhodl Haščák, Mountfield si připsal teprve druhou porážku z posledních devíti duelů.

Jestli některý ze stadiónů Litvínovští opravdu nemusejí, pak je ten Luďka Čajky ve Zlíně. Naposledy totiž na něm vyhráli v lednu 2010, od té doby čtrnáctkrát za sebou padli! Naposledy v neděli 1:3. Berani se tak díky čtvrtému triumfu z posledních pěti zápasů posunuli na deváté místo, vítězný gól vstřelil v 54. minutě Petr Holík.

Hokejová extraliga, 41.kolo
Sparta - Pardubice 3:2
Branky: 4. J. Hlinka, 15. a 26. Cingel - 38. Rolinek, 42. Hubáček.
Třinec - Plzeň 3:2 po prodl.
Branky: 4. Rákos, 8. M. Doudera, 61. Irgl - 23. Kratěna, 51. Indrák.
Chomutov - Vítkovice 5:3
Branky: 14. V. Růžička ml. z trestného střílení, 16. Tomica, 22. Kudělka, 37. Poletín, 52. Rutta - 25. D. Květoň, 51. Olesz, 57. Hrbas.
Liberec - Karlovy Vary 3:2
Branky: 49. Ordoš, 50. a 56. P. Jelínek - 33. Skuhravý, 34. Gríger.
Hradec Králové - Brno 3:4 po prodl.
Branky: 3. Jaroslav Bednář, 55. Gregorc, 56. Köhler - 29., 37. a 50. H. Zohorna, 64. Haščák z trestného střílení.
Olomouc - Mladá Boleslav 2:4
Branky: 18. Škůrek, 32. Burian - 4. M. Látal, 46. a 49. Hyka, 58. Musil z trestného střílení.
Zlín - Litvínov 3:1
Branky: 25. Popelka, 54. P. Holík, 59. D. Šťastný - 40. Lukeš.

Reklama