Hlavní obsah

Na výhru jsme se hodně nadřeli, uznal liberecký dvougólový střelec Petr Jelínek po obratu

Liberec

K překvapení se schylovalo na ledě extraligového lídra. Liberečtí hokejisté ještě deset minut před koncem prohrávali s posledními Karlovými Vary, ale urputností otočili skóre a díky výhře 3:2 navýšili svůj náskok v čele tabulky před Třincem už na osm bodů! Klíčovým mužem zápasu s celkem z lázeňského města byl autor dvou branek Petr Jelínek, který nejprve vyrovnal a záhy rozhodl o vítězství. „Na výhru jsme se pořádně nadřeli,“ uznal zkušený útočník trnitou cestu k potvrzení role favorita.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Petr Jelínek z Liberce se raduje ze svého vítězného gólu proti Karlovým Varům.

Článek

Kolik sil vás stálo, abyste odvrátili hrozící porážku s Vary?

Hodně (mírný úsměv). Byl to náročný zápas, ale to je s tímto celkem pokaždé. Vary hrají bojovný hokej, snaží se o brejky. První dvě třetiny jsme byli hrozní a dostali jsme dva góly. Nemohli jsme se tomu ani divit, že jsme prohrávali 0:2.

Co způsobilo následný obrat?

Něco jsme si řekli. Tedy konkrétně v tom duchu, že se nevzdáme. A vyšlo to. Soupeř byl velice nepříjemný, takže si tří bodů moc vážíme.

O čem svědčí liberecké vzepětí v poslední desetiminutovce?

Naznačili jsme, že jsme silným týmem, aniž bych naši hru přeceňoval. Snažíme se hrát kolektivně a nakopl nás gól Honzy Ordoše, který snížil na 1:2.

A co vaše góly?

Při prvním Svačina vystřelil, puk ležel před brankářovým betonem. Tak jsem do něj píchnul a podjelo to pod gólmanem. Při druhém gólu Branko Radivojevič vypálil, puk mě trefil do hokejky a skončil za gólmanem. Tedy docela šťastné branky.

Jak vnímáte velký náskok Liberce v tabulce?

Ještě zbývá hodně zápasů do konce základní části. Ale je super, jak si vedeme. Dýchá se nám lépe.

Dokonce máte šanci překonat i bodový rekord extraligy, který váš tým drží z loňské mistrovské sezóny.

To bychom museli vyhrát všechna utkání za tři body. S tím jdeme do každého zápasu. Možné to je. Ale budeme rádi, pokud se nám podaří odvádět stabilní výkony. Ne jako první dvě třetiny proti Varům, ale chceme navázat na tu poslední.

Reklama

Související témata: