Hlavní obsah

Dynamo zatápělo i Spartě. Jako by se do kabiny vrátil život, libuje si Hubáček

Praha

Se Spartou prohráli v extralize už podeváté v řadě, jejich ztráta na dvanáctou Olomouc činí nadále propastných jedenáct bodů, přesto pardubičtí hokejisté neopouštěli libeňskou arénu otrávení a frustrovaní. "Byl to dobrý zápas. Domů si sice nevezeme nic, ale člověk jde aspoň do autobusu s fajn pocitem," řekl zkušený útočník Petr Hubáček.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pardubický trenér Miloš Holaň během utkání na Spartě.

Článek

Více než polovinu střetnutí to v O2 areně vypadalo na jasnou záležitost úřadujícího vicemistra. Domácí Spartě skvěle vyšel vstup do utkání. Výborně bruslila a brzy si vypracovala dvougólový náskok. Když ve 26. minutě zvýšil už na 3:0 Cingel, zdálo se být o vítězi rozhodnuto. Jenže hrozivý stav Východočechy nezlomil. V závěru druhé třetiny měli dvojnásobnou početní výhodu, kterou po šestnácti vteřinách využili a o náboj a drama bylo rázem postaráno.

"Přesilovka nám pomohla. Dali jsme gól na 1:3, pak byla další vyloučení a my snížili na 2:3. Je to jeden z faktorů, který vám částečně napomůže vrátit se do hry," připomněl Hubáček. "Sparta měla dobré pasáže hlavně v první půlce utkání. Je to výbornej mančaft, ale celkově na naší střídačce panovalo nadšení a víra, že se to dá vyrovnat až do té 60. minuty," doplnil sedmatřicetiletý křídelník.

Pardubičtí prahli po prodloužení a jejich touha se málem splnila. Hrdinou duelu se mohl stát právě Hubáček. Ve 42. minutě nejprve procedil kotouč mezi Pöpperleho betony a snížil na 2:3. O pár minut později pak měl na holi i vyrovnání. Jeho dobrou ránu sparťanský gólman jen s obtížemi vytěsnil těsně vedle klece. "Byla to škoda. Zase na druhou stranu, já nejsem žádný šutér. Nejsem Teemu Selänne, i když ho mám moc rád," komentoval situaci s úsměvem Hubáček, který se snažil cílit nahoru. "Zkoušel jsem mířit na vyrážečku. Brankář to chytil, propadlo to těsně vedle tyčky. Nebudu říkat ani smůla, ani štěstí, prostě neproměnil jsem."

Sparťané nakonec těsný náskok uhájili a v nejvyšší soutěži zaznamenali pátou výhru z posledních šesti utkání, Dynamo je však zlobilo až do poslední minuty. "Vyrovnat se nám nepovedlo, máme z utkání nula bodů, ale ukázali jsme tu změnu, která v Pardubicích od úterý nastala. Jsou někdy dny, kdy odcházíte ze zápasu se spráskanou hlavou a jste akorát naštvaní, dneska sice nevezeme nic, ale člověk půjde do autobusu aspoň s fajn pocitem," připomněl světový šampión z roku 2010.

Hubáček: Cítíte, že máte v trenérech oporu

Přesně před týdnem proběhl ve východočeském klubu velký třesk. Ve funkci hlavního trenéra, generálního manažera i předsedy představenstva skončil Pavel Rohlík. Majoritním vlastníkem se stalo město Pardubice a novým koučem byl zároveň jmenován pětačtyřicetiletý Miloš Holaň, jehož asistenty jsou Pavel Marek a klubová legenda Otakar Janecký.

Hubáček si prozatímní práci nového trenérského triumvirátu nemůže vynachválit. "Samotná skladba a náplň tréninku se zvedly o dva levely. Jako kdyby se částečně vrátil do pardubické kabiny zpět život. Trenéři jsou nároční na hráče, na druhou stranu energičtí, pozitivní, působí s nadšením. Jako hráč cítíte, že máte v trenérech oporu," říká bývalý forvard finské Jyväskylä.

Nálada v pardubickém mužstvu se zvedla. Hubáček věří, že Pardubice ještě v letošním ročníku neřekly poslední slovo. "Nechtěl bych popisovat, jak ta sezóna probíhala. Je to úplně jedno, je to pryč. V Pardubkách se změnily poměry a je na nás hráčích, abychom dokázali zlepšit svoji výkonnost, prodali ji líp na ledě a zachránili sezónu, jak nejvíc to bude možné.

Tým pod Holaňovým vedením sice vybojoval ve dvou zápasech s Třincem a Spartou jen dva body, dokázal si však, že se může měřit s nejlepšími. "Od úterka se na něčem intenzivně pracovalo. Udělali se jen dva body, ale je to odrazový můstek do závěrečné fáze sezóny, která je špatně rozehraná a bude ještě hodně těžká. Nechci, aby to vyznělo špatně vůči tomu, co bylo předtím, ale jako hráč cítíte nějaký cíl," uzavřel Hubáček.

Vyhnou se pardubičtí hokejisté v letošní sezóně baráži?
Ano
33,1 %
Ne
66,9 %
Celkem hlasovalo 1207 čtenářů.

Reklama

Související témata: