Hlavní obsah

Sparta si vylámala zuby na Bartošákovi, rozjetý Hradec přeskočil Kometu a je třetí

Praha
Aktualizováno

Ani na čtvrtý pokus v této sezóně nenašli hokejisté Sparty recept na soupeře z Vítkovic. V dohrávce 40. kola Tipsport extraligy prohráli Pražané na svém ledě 0:2, skvělý gólman hostí Patrik Bartošák nepustil za svá záda ani jednu z 44 střel! Aktuální formu potvrdil Hradec Králové výhrou 4:1 v Olomouci v rámci dohrávky 36. kola. Mountfield bodoval v devátém z posledních deseti duelů a v tabulce už se posunul na třetí pozici před brněnskou Kometu.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Brankář Vítkovic Patrik Bartošák řeší situaci před Petrem Kumstátem ze Sparty, vlevo dojíždí zadák Vítkovic Jan Výtisk.

Článek
Fotogalerie

Hanáci naposledy porazili východočeský celek v listopadu 2014, úterní porážka pro ně byla ve vzájemném měření sil už devátá v řadě. Skóre otevřel už po 38 vteřinách hry Džerinš a ani vyrovnávací branka Skladaného v oslabení hosty nijak výrazněji neznervóznila. Knotek v prostřední části v přesilové hře znovu naklonil body blíž k Mountfieldu a Dragoun s Köhlerem výhru v závěrečném dějství zpečetili.

Sparta měla zejména v úvodní dvacetiminutovce duelu s neoblíbenými Vítkovicemi drtivou převahu, na střely ji vyhrála 19:3. Co to však bylo platné, když Tybor hned v první šanci Pöpperleho překonal, zatímco jeho protějšek Bartošák přiváděl sparťanské střelce k zoufalství. A když už ho v prostřední části Netík překonal, sudí po konzultaci u videa gól neuznali kvůli hře vysokou holí.

Marná byla snaha Sparty o zteč vítkovické branky i v poslední třetině, naopak se trefil na druhé straně v přesilovce Roman a hosté si odvezli všechny tři body.

Hokejová Tipsport extraliga:
Dohrávka 36. kola:
Olomouc - Hradec Králové 1:4
Branky: 19. Skladaný - 1. Džerinš, 33. T. Knotek, 49. Dragoun, 60. Köhler
Dohrávka 40. kola:
Sparta - Vítkovice 0:2
Branky: 16. Tybor, 57. Roman

Reklama

Související témata: