Hlavní obsah

Nejsme suverény, bojujeme o každý bod, říká liberecký trenér Pešán o roli lídra

Liberec

Osmibodový náskok v čele tabulky extraligy zdobí hokejisty Liberce. A tým má našlápnuto k tomu, aby zopakoval loňské prvenství po základní části soutěže. Aktuální vzestup formy kvituje i trenér Filip Pešán, který v rozhovoru pro Sport.cz. hledí také k dalším zápasům. Do konce týdne sehraje lídr hned tři utkání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Liberce Filip Pešán na střídačce.

Článek

Bílí Tygři vyhráli deset z posledních dvanácti zápasů, navíc už šest duelů doma byl váš tým stoprocentní.

Je to příznivá statistika, která vybízí ke srovnání s minulou sezónou. I když se nám po rozpačité úvodní části extraligy v poslední době výsledkově daří, celkově nejsme suverénem, jako jsme byli loni. Bojujeme o každý bod. Nedělní zápas s Karlovými Vary byl ukázkou toho, že i lídr tabulky může mít problémy s posledním celkem soutěže. Soupeř nás trápil padesát minut.

Přesto jste nakonec získali všechny tři body.

Musím říci, že tým neztratil touhu k obratu, i když se nám dlouho nedařilo. Devizou mužstva je fakt, že si věří v kabině, na střídačce i na ledě. Hráči odvádějí maximum v tréninku, což se musí někde projevit. To je i případ posledních vítězných zápasů.

V následujících jedenácti dnech vás čeká pět utkání, z toho tři odehrajete na domácím ledě. Jak to vnímáte?

Podařilo se nám uhrát dva příznivé výsledky v krátké době za sebou a chceme v tom pokračovat.

Jak se vyrovnáváte s případnou marodkou v kádru?

Někteří hráči chyběli, a bylo to znát, když výkony na základě absencí trochu chřadly. Ale nejsme jediným týmem s podobnými okolnostmi. Týká se to i ostatních, proto nehledám výmluvu.

Kdy by mohli znovu nastoupit zkušení obránci Martin Ševc a Tomáš Mojžíš?

Jsem přesvědčen, že budou k dispozici už ve středu proti Zlínu. Je to pozitivní zpráva směrem do kabiny i k fanouškům, jelikož od jejich návratu do sestavy po zranění očekávám posílení naší defenzivy. V pátek hrajeme na Spartě a v neděli s Pardubicemi.

Reklama

Související témata: