Hlavní obsah

Sparta zkouší Kanaďana se zkušenostmi z NHL

Praha
Aktualizováno

Hokejová Sparta vyztužila svůj hráčský kádr o Andrého Deveauxe. Kanadský útočník, který odehrál 31 utkání v NHL, je v pražském klubu na měsíční zkoušce. „Jsem moc rád, že můžu působit v tak slavném a úspěšném klubu,“ pravil dvaatřicetiletý hráč pro klubový web.

Foto: hcsparta.cz

André Deveaux v dresu hokejové Sparty.

Článek

Deveauxův zákrok ve Švédsku

Nejprestižnější hokejovou ligu si vyzkoušel v dresech Toronta a New Yorku Rangers. Na led skákal s jasnou rolí - zvýšit tvrdost a ochránit hvězdy mužstva. V tom by měl Deveaux pomoci i Pražanům. „Zažil jsem i ročníky, kdy se mi bodově dařilo a doufám, že mě fanoušci nebudou brát jen jako bitkaře," poukazoval rodák z Baham na působení v nižší zámořské soutěži AHL, ve které hrál devět sezón a v 522 duelech nastřádal 218 bodů (102+116).

Řízný hokejista se zapsal i do podvědomí fanoušků v Evropě, když působil ve švédském Rögle. Při rozbruslení vyjel po hráči soupeře, kterého sekl hokejkou (viz video v galerii). „Byl to zkrat, přiznávám. Ale ten hráč mě v předchozím vzájemném utkání poslal nárazem zezadu přímo hlavou na mantinel a nikdo to neřešil. Nedostal trest při utkání od rozhodčích, ani od disciplinárky. Přitom já měl otřes mozku a několik dní jsem nemohl dělat vůbec nic, ani spát," vzpomíná na incident Deveaux.

„Kvůli tomu zákroku si lidé ve Švédsku myslí, že jsem gauner. Ale není to tak. Nicméně když bude potřeba ochránit naše nejlepší hráče, nemám problém shodit rukavice," dodal.

Deveaux byl draftován v šestém kole v roce 2002 Montrealem Canadiens, ale první start v NHL si připsal až v sezóně 2008/09 v dresu Toronta. Další přidal v sestavě New Yorku Rangers. Dohromady má na kontě 31 střetnutí s bilancí dvou bodů za asistence. Naposledy hrál ve švédském Rögle. To se psal ročník 2014/15. Od té doby nehrál.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články