Hlavní obsah

Sparta uštědřila Třinci dvanáctigólový nářez, poslední Pardubice si vyšláply na lídra

Praha
Aktualizováno

Kompletní 43. kolo měla v neděli na programu hokejová Tipsport extraliga. Šlágrem kola byl jednoznačně souboj Sparty s Třincem, v němž Pražané v O2 areně uštědřili soupeři výprask 12:3 a poskočili na třetí místo tabulky. Vedoucí celek soutěže, liberečtí Bílí Tygři překvapivě doma prohráli s Pardubicemi, jimž se tak podařilo přenechat poslední příčku Karlovým Varům.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Třinecký brankář Šimon Hrubec v oblaku ledové tříště inkasuje z hole Andreje Kudrny třetí gól Sparty.

Článek
Fotogalerie

Úvod zápasu na ledě Sparty přitom vyšel lépe hostům a Oceláři už v první minutě vedli. Jenže domácí ještě před první přestávkou vývoj zápasu otočili čtyřmi góly a v dalším průběhu skóre postupně navyšovali. Magickou hranici deseti branek pokořil v 53. minutě Jaroslav Hlinka, který současně uzavřel hattrick. A rekordní návštěva sezóny v O2 areně (14 tisíc diváků) poté ještě viděla dvě branky. Třinec i po hrozivé porážce zůstal bezpečně druhý, Sparta je nově třetí s osmibodovým mankem na Oceláře.

O překvapení na ledě vedoucího Liberce se postaraly od pátku poslední Pardubice. Východočeši i s pomocí dvou branek beka Marka Trončinského, který přišel hostovat z Mladé Boleslavi, porazili lídra 6:3. Bílí Tygři ale i nadále mají k Prezidentskému poháru pro vítěze základní části hodně blízko a před Třincem mají náskok devět bodů.

Pardubicím tříbodový zisk pomohl k odpoutání od posledního místa, na které opět spadly Karlovy Vary. Západočeši svedli vyrovnaný duel s Olomoucí, která ještě drží teoretickou naději na předkolo play off, a nakonec vydolovali alespoň bod za prohru 2:3 v prodloužení. Olomouc na dvanáctém místě ztrácí na první desítku šest bodů.

Bartošák podruhé s čistým kontem

O třetí místo přišli hokejisté Hradce Králové, kteří po páteční porážce s Karlovými Vary prohráli v neděli doma i s Vítkovicemi. Na góly nebohatý duel rozhodly branky Hrbase a Tybora ve 2., resp. třetině a vítkovický brankář Patrik Bartošák si připsal druhé čisté konto v řadě. Vítkovice si vítězstvím upevnily pozici pro předkolo play off.

Přímý souboj o elitní šestku se odehrál na ledě Chomutova a Piráti si brousili zuby na to, že ze skupiny přímo postupujicích do čtvrfinále vypakují Litvínov. Chemici ale udělali domácím čáru přes rozpočet a zásluhou dvou branek Viktora Hübla si odvezli těsnou výhru 2:1.

Kometa se dál trápí

Litvínov nakonec poskočil na pátou pozici před brněnskou Kometu, která se dál topí v herní krizi. Brňané podlehli doma Plzni 2:3 v prodloužení a z posledních devíti zápasů prohráli posedmé. V tabulce tak klesli na šesté místo, Plzeň se posunula na devátou příčku.

Duel o desítku pro play off svedli domácí Zlín a Mladá Boleslav. Podle předpokladu vyrovnanou bitvu rozhodlo až prodloužení, v němž vystřelil dva body domácím Řezníček. Zlín si tak se svým soupeřem prohodil pořadí a uzavírá elitní desítku, Boleslav je jedenáctá.

43. kolo Tipsport extraligy
Chomutov - Litvínov 1:2
Branky: 9. Rutta - 21. a 49. Hübl.
Zlín - Mladá Boleslav 4:3 v prodl.
Branky: 9. Šťastný, 14. Holík, 26. Marušák, 62. Řezníček - 3. Vampola, 29. Lenc, 42. Látal.
Liberec - Pardubice 3:6
Branky: 12. Bartovič, 18. Jánošík, 20. Radivojevič - 16. Trončinský, 26. Tomášek, 42. J. Sýkora, 49. Rolinek, 56. Redenbach, 60. Trončinský.
Brno - Plzeň 2:3 v prodl.
Branky: 8. Němec, 42. Mallet - 9. Lev, 41. Kubalík, 61. Pulpán.
Olomouc - Karlovy Vary 3:2 v prodl.
Branky: 21. Vlach, 51. Herman, 64. Holec - 20. Beránek z tr. střílení, 33. Skuhravý.
Sparta - Třinec 12:3
Branky: 9. Kumstát, 14. Pech, 15. a 56. Kudrna, 15., 36. a 53. Hlinka, 28. Cingel, 40. Ihnačák, 40. Řepík, 47. a 53. Klimek - 1. Hrabal, 24. Petružálek, 32. Kane.
Hradec Králové - Vítkovice 0:2
Branky: 32. Hrbas, 43. Tybor.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec