Hlavní obsah

Brno - Plzeň 2:3 PPKometa prohrála s Plzní v prodloužení a dál tápe

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Němec 1 : 0
9. Lev 1 : 1
21. Kubalík 1 : 2
42. Mallet 2 : 2
61. Pulpán 2 : 3
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté Komety Brno se dál trápí. V nedělním 43. kole extraligy podlehli na domácím ledě Plzni 2:3 v prodloužení gólem obránce Lukáše Pulpána z 61. minuty a z posledních devíti zápasů posedmé prohráli. Během této série získali pouze šest bodů a v tabulce klesli na šesté místo. Plzeň se posunula na devátou příčku.

Článek

Kometa začala podobně jako v předcházejících domácích utkáních. Vsadila na útočný hokej, získala tlak a převahu, kterou vyjádřil po Kvapilově přihrávce gólem obránce Ondřej Němec. Za pouhou minutu se podařilo soupeři z přesilovky po vyloučení obránce Malce vyrovnat. Brankář Machovský rozehrál pohotově na obránce Kadlece, který našel přesnou přihrávkou na útočné modré čáře zcela volného Lva a ten své sólo úspěšně zakončil.

I když se Brňané snažili pokračovat v nátlakové hře, jen s obtížemi se dostávali přes pozorné plzeňské zadáky do slibnějších šancí. Střelecké pokusy od modré čáry s přehledem likvidoval Machovský,.

V úvodu druhého dějství se podařilo nejlepšímu extraligovému střelci Kubalíkovi vypíchnout kotouč, vyhrál sprinterský souboj s domácím Káňou a střelou pod horní tyčku přidal druhý gól Plzně. Kometa se dostala do křeče, hosté precizní defenzivní taktikou čelili jejímu tlaku a po získání kotouče hrozili bleskovými protiútoky. Jediným výsledkem nátlakové hry Brna byla ve druhé třetině tyčka, kterou ve 29. minutě trefil obránce Trška.

Vyrovnat se podařilo ve 42. minutě nové kanadské posile Komety Malletovi. Nervozity se ale domácí hokejisté nezbavili. K otočení skóre jim nepomohly v krátkém sledu tři přesilové hry a zúročit nedokázali ani téměř minutou hru pět na tři.

Po třiceti sekundách prodloužení se odrazil kotouč k Pulpánovi, který jej pohotově poslal do sítě.

HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň 2:3 v prodl (1:1, 0:1, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 8. O. Němec (M. Kvapil), 42. Mallet - 9. Lev (Kadlec, Machovský), 21. D. Kubalík, 61. Pulpán.. Rozhodčí: Kubuš, Müllner (oba SR) - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 2:6. Využití: 0:1. Diváci: 7565.
Brno: Čiliak - O. Němec, Štencel, Trška, Gulaši, Bartejs, T. Malec - H. Zohorna, L. Čermák, J. Káňa II - Mallet, J. Hruška, M. Kvapil - Haščák, V. Němec, Dočekal - F. Dvořák, Nečas, R. Zohorna. Trenéři: L. Zábranský st., Pešout, Pokorný a Haken.
Plzeň: Machovský - Čerešňák, Pulpán, Kadlec, D. Sklenička, Frühauf, Moravčík, Němeček - Kratěna, Kracík, D. Kubalík - Indrák, Stach, Lev - Hrnka, Preisinger, T. Svoboda - Vondráček, Koreis, Kodýtek. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.

Reklama

Související témata: