Hlavní obsah

Zlín - Ml. Boleslav 4:3 PPZlín v boji o desítku porazil Boleslav v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Vampola 0 : 1
8. Šťastný 1 : 1
14. Holík 2 : 1
29. Lenc 2 : 2
56. Marušák 3 : 2
62. Řezníček 4 : 2
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté Zlína zdolali v nedělním 43. kole extraligy v přímém souboji o první desítku Mladou Boleslav 4:3 v prodloužení. O posunu Beranů v tabulce před Bruslařský klub rozhodl v čase 61:57 obránce Dalibor Řezníček. Středočeši sice vedli 3:2, ale po obratu Zlína z pozic pro play off vypadli a jsou na 11. místě.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

David Šťastný ze Zlína se raduje z gólu v síti Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Hosté vstoupili do zápasu lépe a ve třetí minutě se dostali do vedení. Ránu Kučného tečoval za Kašíkova záda Vampola. Vzápětí však putoval na trestnou lavici Hyka a domácí začali mít značnou převahu. Maxwell odolával téměř celé dvě minuty, nakonec ale kapituloval po pokusu Šťastného, který dostal na brankovišti až moc prostoru.

Následně měl dobrou palebnou pozici Chytil, skóre však na stranu Zlína nepřeklopil. Převahu si Zlínští udržovali i nadále. Bernadův faul ještě nepotrestali, ale ve 14. minutě zaváhání Středočechů při rozehrávce ano. Prosadil se Petr Holík. Vyrovnat mohli hosté po obrovském tlaku těsně před sirénou, štěstí jim ale nepřálo.

Do prostředního dějství vstupovali hosté v přesilovce, využít ji ale nedokázali. Podobně si vedli domácí při Žejdlově trestu. Mladá Boleslav však měla více ze hry a při Říčkově vyloučení vyrovnala. Musil ještě neuspěl, Lenc o pár sekund později z dorážky už ano. Bruslaři hráli poté ještě dvakrát početní výhodu, Kašík však předváděl parádní zákroky.

Gólman Zlína si ale svůj dobrý výkon pokazil na začátku třetí třetiny, kdy svou rozehrávkou daroval trefu do prázdné branky Látalovi. Berani se velmi těžko dostávali do útočného pásma. Hosté se snažili hrozit z brejků, ty jim ale nevycházely. Urban v úniku upadl a podle sudích bez faulu soupeře.

Na druhé straně trefil Bukarts tyčku a v 56. minutě už se domácí radovali. Střelou od modré čáry vyrovnal Marušák. Otočit skóre mohl ještě v běžné hrací době Okál, ale Maxwellův riskantní pas nezachytil. V nastavení po Chytilově akci rozhodl střelou z pravého kruhu Řezníček.

PSG Zlín - BK Mladá Boleslav 4:3 v prodl. (2:1, 0:1, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 8. D. Šťastný (P. Holík), 14. P. Holík (D. Šťastný), 56. Marušák (P. Holík, Bukarts), 62. Řezníček (Chytil, Matějíček) - 3. Vampola (Kučný, Stříteský), 29. Lenc (Musil, Pacovský), 42. M. Látal (Urban). Rozhodčí: Hodek, R. Svoboda - Bláha, Špůr. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Diváci: 4364.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, Řezníček, Gazda - D. Šťastný, P. Holík, Říčka - Okál, Chytil, O. Veselý - Bukarts, Honejsek, J. Ondráček - Ostřížek, P. Sedláček, Popelka. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík a R. Hrazdira.
Mladá Boleslav: Maxwell - Stříteský, Štich, Kurka, Jan Hanzlík, Bernad, Kučný, Holub - Hyka, Musil, Lenc - Orsava, Klepiš, Žejdl - Urban, Vampola, M. Látal - Pacovský, Jonák. Trenéři: F. Výborný a Žabka.

Reklama

Související témata: